Haberler

2. Kök Hücre Çalıştayı" İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Toplanıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji Bölümü, düzenleyeceği çalıştayla kök hücre alanındaki yenilikleri mercek altına alıyor.İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Moleküler Biyoloji Bölümü, kuruluşunun 10. yılı kapsamında "II. Kök Hücre Temelli Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar" başlığı altında çalıştay düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleşen "II. Kök Hücre Temelli Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar Çalıştayı",bu yıl da 9 Aralık 2016 Cuma günü İKÜ Ataköy yerleşkesinde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Yurt içinde kök hücre alanında önemli araştırmaları olan bilim adamlarının katılacağı ve tüm gün sürecek çalıştayda davetli konuşmacılar, kök hücre araştırmalarını klinik ve terapide uygulanmaları, kalp ve diyabet gibi hastalıklarda kullanım alanları gibi çok farklı açılardan değerlendirecek.

Kök hücre hücre ile tedavi, onarma ve ilk hale geri döndürme tedavileri; yani oluşmuş var olan sistemin, insan bedenindeki doğal sağlık işleyişini bozan, hastalanmasına yol açan ögelerin kök hücreler aracılığı ile onarılıp sağlıklı hale döndürme sürecinin mercek altına alınacağı çalıştayda, İKÜ'lü öğretim üyelerinin yanı sıra İstinye Üniversitesi'nden Prof.Dr. Erdal Karagöz, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tunç Akkoç, İstinye Üniversitesi'nden Prof.Dr. Engin Ulukaya ile İstanbul Medipol Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Esra Çağavı ve kendi araştırmalarını sunacak olan genç araştırmacılar yer alacak.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstinye Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title