Haberler

2 Kişiyi Öldüren Eski Muhtara 50 Yıl Hapis

Güncelleme:

Adana'da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan çiftçi ile kendilerine aracılık eden kişiyi öldüren eski muhtar, 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan çiftçi 65 yaşındaki Mehmet Güder ile kendilerine aracılık eden 53 yaşındaki Selahattin Büyülü'yü buluştukları avukatlık bürosunda öldüren 67 yaşındaki eski muhtar H.S., 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 5 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ndeki Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, merkez Sarıçam İlçesi Cihadiye Köyü'nde oturan eski muhtar H.S. ile köylüsü Mehmet Güder, bitişik tarlalarında sınır kayması yüzünden mahkemelik oldu.

Dava sürerken H.S., oğlu Ferit Sert'in borçlarından dolayı tarlasını satmak istedi. Ancak müşteri bulup, paranın yarısını da almasına rağmen davadan dolayı arazi üzerinde 'satılamaz' şerhi bulunduğu için satışı gerçekleştiremedi. Şerhin kaldırılması için Mehmet Güder ile konuşup anlaşmak isteyen H.S., bunun için tanıdıkları Selahattin Büyülü'den de yardımcı olmasını istedi.

AVUKATIN BÜROSUNDA KURŞUN YAĞDIRDI

H.S., Mehmet Güder ile kardeşi Veli Güder ve Selahattin Büyülü, konuşup sorunlarını çözmek için Mehmet Güder'in avukatı Nursel Ünal'ın hukuk bürosunda buluştu. Gergin bir ortamda geçen buluşmada H.S., "Tarlayı sattım parasının yarısını aldım, şerhi kaldırın, yoksa beni öldürecekler. Bir saat zamanım var" dedi. Bu kadar kısa sürede bunun mümkün olmadığı söylenince de üzerindeki ruhsatlı tabancayı çıkartan H.S., "Ben öleceğime siz ölün" diyerek önce Mehmet Güder'e, kaçarken de Selahattin Büyülü'ye ateş etti. Veli Güder masanın altına gizlenirken, avukat Nursel Ünal dışarıya kaçtı. Selahattin Büyülü olay yerinde, ağır yaralan Mehmet Güder de 20 gün sonra tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Teslim olan H.S. tutuklandı.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTI

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan H.S., karar duruşmasına çıktı. Son sözü sorulan H.S., "Pişmanım. Suç işleme kastı ile hareket etmedim. Takdir mahkemenindir" dedi. Mahkeme heyeti, H.S.'i önce 2 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme heyeti, H.S.'in duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 2 kez 25'er yıla düşürüp toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güder Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title