Haberler

'2 Kişiyi Biz Öldürmedik' Yemini

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in Öldürülmesinin Ardından Köylüler, İlginç Bir Yemin Töreni Düzenledi.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Necman Ölmez ve Ferhat Ediş’in öldürülmesinin ardından köylüler, ilginç bir yemin töreni düzenledi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi Andaç Köyü’nde yaşayan ve hayvan ticareti yapan, DTP’ye yakınlığıyla da tanınan Ölmez ile Ediş, geçen Cumartesi akşamı Beytüşşebap’ın Beşağaç Köyü yakınlarında göğüslerinden birer kurşunla vurulmuş, başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Ölmez ile Ediş cinayetine çevre köylerde yaşayanların da parmağı bulunduğu iddiaları üzerine, Günyüzü Köyü’nde Bölücek, Güneyyaka, Değirmen köylülerinin katıldığı bir yemin töreni düzenlendi. Günyüzü Köyü meydanında toplanan yaklaşık 100 köylü, cinayetlerle bir ilgileri bulunmadığını, bazı kişilerin maksatlı olarak köylülere olayın içine çekmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Köylüler daha sonra iki imam eşliğinde Kuranı Kerim’e el basarak Kürtçe, "Yakup oğlu Ferhat ile Hacı Mecit oğlu Necman’ı öldürmediğime, öldürülmeleriyle ilgili bir şey duyar ya da görürsem bunu yakınlarına bildireceğime dair kutsal kitap Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim" diyerek yemin etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title