Haberler

2- Keman Sanatçısı Okan Arıkan'ın Kazada Öldüğü Yerde Keşif Yapıldı

Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün yargılandığı dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı.

Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün yargılandığı dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı.

Yapılan keşfe, mahkeme hakimi, uzman bilirkişi, sanıklar ve tanıklar katıldı. Olay yerinde polisin de güvenlik önlemi aldığı keşif çalışması sırasında tanıklar da olay anını anlattı.

Keşif sonrası görgün tanığı bir kadın kaza sırasında keman sanatçısı Okan Arıkan'ın kendisine otel adresi sorduğunu Okan'ın ölümüne neden olan aracın ise süratli olduğunu söyledi. Baba Namık Arıkan "Keşifin olmasını biz talep ettik. Şu an istediğimiz gibi gelişti. Ama biz adalet istiyoruz, biz burada bir daha öldük oğlumuzla beraber. Mahkeme Kasım'da. İnşallah adalet yerini bulacak. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dedi Avukat Kenan Tandoğan ise, "Beyanatta bulunmamızın sebebi emsal teşkil etmesini istiyoruz. Dosyalarda ciddiyet ve caydırıcı cezalar sağlarsak en azından bundan sonraki vakalara örnek olur" diye konuştu.

Tandoğan, "Maalesef hukuki boşluklardan faydalanılıyor. Örneğin tahliye süreci şöyle gerçekleşti; adli tatil süresince dosyaya bakan hakim yoktu. Vakıf olmayan hakim bey baktı. Bütün taleplerimiz ortada olmasına rağmen hiç incelenmeden tahliye kararı çıktı. Adalete inancımız devam ediyor. Süreç henüz bitmiş değil" şeklinde konuştu

SÜRÜCÜLERİN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

2 Mayıs'ta Bağdat Caddesi'nde meydana gelen kazada, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı. Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı 34 UU 1544 plakalı aracı görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, sürücü Arslan da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı belirtilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu ifade edildi. Sürücüler Bardakçı ve Aydın hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor. Sanıklar Ezgi Aydın ve Orkun Efe Bardakçı tutuksuz yargılanıyor. Bardakçı geçtiğimiz celse tahliye edilmişti. Yine geçtiğimiz celse mahkeme, kazanın meydana geldiği yerde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına karar vermişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harun Arslan Bağdat Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title