Haberler

2. Kayseri Altın Çınar Film Festivali Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kayseri Valiliği desteğiyle Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kayseri Valiliği desteğiyle Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festivale birbirinden ünlü oyuncu, yönetmen ve sinemanın duayen isimleri katılacak.

21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 173'ü kısa film olmak üzere toplam 230 filmin başvuruda bulunduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, belgesel ve kısa film kategorilerinde 28 filmin yarışmaya hak kazandığını belirterek, "Festivalde 8 dalda en iyiler belirlenecek" dedi.

Talas'ın Ali Dağın eteklerinde tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla zengin bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Doğal plato olan Kayseri ve Talas'ın bu zenginliğini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bir yandan bu değerlerimizi gün yüzüne çıkartıp ayağa kaldırıyor, diğer yandan bunu tanıtım açısından en iyi şekliyle duyurmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonun Kayseri turizmine büyük etkisi olacağına inancım tamdır" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, festivalde sinemada marka olmuş isimleri Kayseri'de misafir edeceklerini kaydederek, "Belediye ve üniversite işbirliğinin en güzel örneğini yaşıyoruz. İki yıl önce Talas'ta tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda merhum Yücel Çakmaklı'nın isminin verildiği film atölyesi kuruldu. Burada geleceğin sinemacıları eğitiliyor. Festival fikri de buradan doğdu. Festival boyunca bu sokakta tam bir festival coşkusu yaşanacak. Açık hava gösterimleri ve söyleşiler olacak." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title