Haberler

2 Kardeş Hayata Tutundu

Organ nakliyle 7 yıldır diyalize giren Ayşegül ve Sinan Otbiçen kardeşler hayata tutundu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) gerçekleştirilen organ nakliyle 7 yıldır diyalize giren Ayşegül ve Sinan Otbiçen kardeşler hayata tutundu. 2000 yılında bir kızlarını böbrek rahatsızlığından dolayı kaybeden Otbiçen ailesi, 2 gün ara ile yapılan böbrek nakillerinin sevincini yaşıyor.

Leman (41) ve Mustafa (49) Otbiçen çiftinin 22 yaşındaki kızı Ayşegül ve 25 yaşındaki oğlu Sinan'a, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ikişer gün arayla böbrek nakli gerçekleştirildi. 2000 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve 7 yıldır diyaliz tedavisi gören Otbiçen kardeşler büyük mutluluk yaşadı.

Yıllardır bu anı beklediklerini söyleyen Sinan Otbiçen, en büyük isteğinin bir iş bulup çalışmak olduğunu ifade etti. Kardeşiyle kader birliği yaptıklarını anlatan Otbiçen, Hastalığımız aynı yıl başladı. Tabii zor günler geçirdik. Bir süre devam eden ilaç tedavisinin ardından diyalize girmeye başladık. Haftanın 3 günü beraber diyalize giriyorduk. Kolay bir şey değil. Ama umudumuzu hiçbir zaman kaybettik. Bir gün uygun böbreğin bulunacağını ve yeniden hayata tutunacağımız günü iple çekiyorduk. Önce kız kardeşime bulundu sonra da bana. Şu anda ise çifte mutluluk yaşıyoruz ve sevinçliyiz dedi.

İlk ameliyatı kendisinin olduğunu belirten Ayşegül Otbiçen ise şunları söyledi

Gerçekten çok güzel bir duygu yaşıyorum. Anlatılacak gibi değil. Başta böbreğin bana uygun olduğunu söyleyince üzülmüştüm. Çünkü ağabeyim vardı. Onunla bir mücadelenin içerisindeydik. Ameliyattan çıktıktan sonra doktorum müjdeli haberi verdi. İnanın ayağa kalkıp sevinç çığlığı atmak istedim. Şimdi ikimizde yeni bir hayata başlıyoruz. İlk hedefimiz bir iş bulmak ve çalışmak. Umarım kısa zamanda bu hayalimiz gerçek olur.

ÇOK SEVİNÇLİ OLAN ANNE ANLATAMAYACAĞIM KADAR GÜZEL BİR DUYGU

Çocuklarıyla gurur duyduğunu ifade eden anne Leman Otbiçen, Hiç pes etmediler. Hep morallerini yüksek tuttular ve bugün bizlere bu mutluluğu yaşattılar diye konuştu.

Daha önce çocuklarının birine böbrek vermek istediğini ve bunu doktoruyla paylaştığını kaydeden anne Leman Otbiçen, Ama kararsızdım. Ne yapacağımı bilmiyordum. Çocuklarım her ne kadar önemli değil üzülmeyiz deseler ben bu tercihi bir türlü yapamadım. Kızıma uygun böbreğin bulunduğunu öğrenince hemen oğluma koştum ve böbreğim senin artık dedim. Ama ona da gerek kalmadı ve 2 gün sonra Sinan'a da uygun böbrek bulundu. Şimdi tarifi imkânsız duygular yaşıyoruz. Bu arada böbreğini çocuklarıma veren ailelere şükran duygularımı iletmek istiyorum. Onlar da evlatlarını kaybetti. Allah acılarını dindirsin şeklinde konuştu.

5 çocuk annesi Otbiçen, 1988 doğumlu kızı Neşe'yi ise 2000 yılında doktora götürdüğünü, böbrek rahatsızlığı olduğunun anlaşıldığını üzerine iki saat diyalize girdikten sonra yaşamını yitirdiğini ve ondan sonra hastalığın diğer çocuklarda ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

KISA BİR SÜRE SONRA NORMAL YAŞAMA DEVAM EDECEKLER

KSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Kahramanmaraş Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu şunları söyledi

Tıp Fakültemizin yoğun bakım servisinde yapılan bir bağış neticesinde iki tane böbreği iki ayrı hastaya taktık. Bir gün ara ile bir ailenin çifte mutluluğu yaşanmış oldu. Şu anda sağlık durumları çok iyi ve taburcu edildiler ama kliniğimizde takipleri yapılıyor. Uyumları ve ilaçları takip ediliyor. Kısa bir süre sonra sadece aylık kontrollere gelecekler. Herhangi bir şey yapmadan normal yaşamlarına devam edecekler.ö

Böbrek rahatsızlığının aynı aileden 3 çocukta çıkması yönündeki soruya ise Yüzbaşıoğlu; Şimdi Nefroloji bölümümüzün verdiği bilgiye göre; bu hastalığın ailesel olma ihtimali yüksek. İki kardeşte aynı anda olması ve bir kardeşin de daha önce vefat etmiş olması böbrek hastalığının ailesel bir hastalık olduğunu düşündürüyor bize ama yapılan tetkikler neticesinde genetik olarak bir şey tespit edilemedi ama bizim bilmediğimiz bir genetik hastalık olma ihtimali de yüksekö diye konuştu.

KSÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Doğan ise, üniversite olarak böbrek nakli konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini ifade ederek, Bugün belki Türkiye'de bir ilki yaşattık. 2 gün arayla 2 kardeşe böbrek nakli gerçekleştirdik. Onların mutluluğuna ortak olduk. Bu kardeşlerimiz 7 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. 2 yıldır böbrek sırasında bekliyorlardı. Hayata yeniden tutunacakları için ayrı bir sevinç yaşıyoruz dedi.

KSÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Çelik te 2009 yılının Temmuz ayından bugüne kadar 34 hastaya böbrek nakli gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title