Haberler

2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 26 27 Eylül tarihlerinde kentte düzenlenecek 2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile iş verenlerle iş arayanlar buluşturularak, istihdama katkı sağlaması planlanıyor.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 26-27 Eylül tarihlerinde kentte düzenlenecek 2.  İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile iş verenlerle iş arayanlar buluşturularak, istihdama katkı sağlaması planlanıyor.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, "iş'te buluşma noktası" sloganıyla iş arayanların hayalindeki işte çalışmalarına olanak sağlayacak fuarı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fuarın bu yıl ikincisini düzenlediklerini anımsatan Yüce, geçtiğimiz yıl yapılan fuardan verim alındığı için ikincisini düzenlediklerini belirterek "Bu organizasyonla işletme sahipleri kamu kurum ve kuruluşları, STK'ları üniversite ve lise öğrencileri ile iş arayanları bir araya getirmek istiyoruz. Fuarda, iş verenlerimiz gelişen kent sanayisinde ihtiyaç duydukları ve temininde güçlük çektikleri iş gücünü bulma imkanına kavuşacaklardır" dedi.

Yüce, fuarda iş görüşmeleri, iş arama yöntemleri, engelli projelerine hibe, kariyer planlaması gibi parametrelerin işleneceğini vurguladı.

Fuarın her yönüyle istihdama katkı sağlayacağını vurgulayan Yüce, şunları kaydetti:

"Lise ve üniversite son sınıf veya mezun olan öğrenciler ile gençler çalışma hayatı hakkında bilgi sahibi olabilecek. Yine çalışabilecekleri ve staj yapabilecekleri firmalarla görüşerek meslek seçimi, firmaların çalışma şartları, gelecek vadeden meslekler hakkında bilgi sahibi olacaklar ve düzenlenecek konferans, panel ve söyleşilerle iş görüşmesi teknikleri, öz geçmiş doldurma ve iş arama becerilerinin geliştirmiş olacaklar." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yüce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title