Haberler

2. İnönü Zaferi Törenle Kutlandı

2. İnönü Zaferi törenle kutlandı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar :

"Anadolu bizim son ve ebedi yurdumuzdur"

Eskişehir Valisi Azmi Çelik:

"Ya istiklal ya ölüm parolasını hala aklımızda tutuyor, ülkemize geleceğimize dört elle sarılıyoruz"

ESKİŞEHİR - Adını kazanılan zaferde ordunun başında bulunan komutanın soy adından alan Eskişehir'in İnönü ilçesinde, 2'nci İnönü Zaferi'nin 96'ncı yılı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunma ve kutlama tören programı gerçekleştirildi.

İnönü Meydanı'nda gerçekleşen törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ve torunu Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Anadolu bizim son ve ebedi yurdumuzdur"

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, emperyalist güçlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkeye saldırılarını sürdürdükleri belirterek, "Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'da ulaşamadıkları hedeflerini gerçekleştirmek için bugün de dolaylı saldırılarını sürdürmektedirler. Anadolu, Ermeni ve Rum yurdu yapılamayınca 20. Yüzyılın son çeyreğinde önce ASALA terör örgütü kurdurulmuş, sonuç alamayınca bölücü terör devreye sokulmuştur. PKK da emperyalistlerin hain emellerini gerçekleştirmek için kurdurulmuştur. Komşumuz Suriye'de PYD, YPG gibi bölücü unsurun uzantılarıyla sınırlarımız güneyden kuşatma altına alınmak istenmektedir. Devlet ve millet olarak, bölücü hainlere karşı ağır bedeller ödeyerek ülkemizin bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz. Bu konuda azmimizden ve kararlılığımızdan kimse bizi döndüremeyecektir. Ancak düşman da boş durmayacaktır. Değerli Kardeşlerim, Anadolu, bizim son ve ebedi yurdumuzdur. Dünyada coğrafyasıyla bizim kadar bütünleşmiş başka bir millet yoktur. Çünkü yüzlerce yıldır barındığımız bu toprakların her karışının bedeli bizzat kanlarımızla ödenmiştir. Her köşesine bir hatıramız dikilmiş, her yerinde hatıralarımız birikmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zorluğa boyun eğmeden nihai zafere ulaşana kadar mücadele etmeye ant içmiş milletimizin eseridir. Bu güzide eserimizi ortadan kaldırmak isteyenlerin, saldırıları durmamıştır ve durmayacaktır. Hepimiz iyi bilmeliyiz, bu topraklar milletler mezarlığıdır. Sencilik, bencilik kavgası güder, etnikçilik, mezhepçilik yapan hainlerin tuzaklarına düşersek bu topraklarda yaşama şansımız yoktur. Viyana önlerine kadar giden ordularımızın, Sakarya ırmağı kıyılarına kadar neden çekildiğini iyi bilmek ve her zaman uyanık olmak zorundayız. Gaflete düşersek, ezilip yok oluruz. Değerlerimizi unutur, aklın gösterdiği istikametten saparsak Anadolu'da tutunamayız. Çağ açıp çağ kapayan bir ecdadın torunları olarak, gaflete düşemeyiz. Dünyadaki bütün mazlum ve mağdur milletlerin ümidi olan bir millet olarak her zaman uyanık olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Ya istiklal ya ölüm parolasını hala aklımızda tutuyor ülkemize geleceğimize dört elle sarılıyoruz"

Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise, gerçekleştirdiği konuşmada, millet olarak, 'Ya istiklal ya ölüm' parolasını akıllarda tuttuklarını ifade ederek, "Millet olarak, 'Ya istiklal ya ölüm' parolasını hala aklımızda tutuyor ve ülkemize geleceğimize dört elle sarılıyoruz. Ecdadımızın bize emaneti olan vatan topraklarında, aynı inanç ve şuurla genç nesillerimizin de sahip çıkacaklarına, onların ülkemizi daha mürevvef yarınlara taşıyacaklarına inancımız tamdır. Bugün milletimiz bütün renkleriyle bir ve beraberdir. Her türlü algı operasyonlarına iç ve dış ihanetlere, aklını ve vicdanını kiralayanlara rağmen ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma gayretinden ve hedefinden asla vaz geçmeyecektir, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

İnönü ailesi adına konuşan İsmet İnönü'nün torunu Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da, 2'nci İnönü Zafer'inin milletin makus talihini yendiği zafer olarak göstererek, "Burada milletin makus talihinin yenildiği yerdeyiz. 1'inci ve 2'nci İnönü savaşları, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muharebeleridir. Burada benim dedem ve sizlerin dedeleriniz, birlikte canlarını ortaya koyarak ilk büyük zaferi elde ettiler. Şehitlerimizi, kahramanlarımızı saygıyla, şükranla bir kez daha anıyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tören programı sona erdi. Öte yandan gün içerisinde, İnönü ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlamalar devam edecek.

(MK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İsmet İnönü Ömer Serdar Eskişehir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title