Haberler

İki HDP'li Vekil Türkiye'yi Terk Etti

Güncelleme:

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.

Rûdaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi.

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI" SUÇLAMASI

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyaretinde "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

FEZLEKE OYLAMASI YAPILACAK

TBMM'de fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti.

Teklifin ikinci tur oylaması Cuma günü yapılacak.

Değişikliğin referanduma gidilmeden kabul edilmesi için 367, referanduma gitmesi için ise en az 330 oy çıkması gerekiyor.

TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında AK Parti'nin 316, CHP'nin 133, MHP'nin 40, HDP'nin ise 59 milletvekili bulunuyor. Bir milletvekili ise bağımsız. (Kaynak: Rudaw)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Faysal Sarıyıldız Tuğba Hezer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (113)

cavreş:

Sayi sariyildiz bu ülkede fasistlerin kolgezdigi yerde siz elininizde geleni yaptiniz ama barbar bir miletir yakinda türkiye savasa girdigi zaman anlacaklar aman cok gec olacak allh yardimciniz olsun sayin sariyildiz

17
22
yanıtYanıtla
Cahille etme muhabbet........:

Türkiye savaşa girerse eger bu da sizin sayenizde sizin kadar hain zor bulunur ye içi gez toz işçi ol işveren ol para kazan istediğin gibi yaşa sonrada hak öylemi hangi hak bu ülkede sen ben yok ama işte sizin gibi cühela toplumu kullanıyorlar kafanız basmıyor ki siz ne istiyorsunuz kürdistan he he o piyonu olduğunuz ülkeler size verecek onları siz zannediyorsunuz ki ülkeniz olacak yok öyle kafana bombayı yiyince pişmanlık fayda etmeyecek sen hala otu tere diye ye devam böyle cahiller

yanıt2
yanıt0
TOSE:

Bu ülkede CHP varken! Pislikler temizlenmez. !

21
6
yanıtYanıtla
türk:

dolmabahçede bunlarla pazarlık yapan akp iidi. . . . . cahil herif

yanıt2
yanıt4
...:

ailecek terörist partisine verdik diyen chpli vekil, nasıl salladik ama diyen chp li vekil,

yanıt0
yanıt0
kahraman:

Anıtkabir yolunda terörist marş söyleyen chp liler sizz solcu falan değilsiniz

22
3
yanıtYanıtla
Realist:

Yüz kızartıcı suç işlemediler. Tek suçları düşüncelerini ifade etmekti. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir yerde insanın başına herşey gelir. Boş yere hapis yatmaktansa bence ülkeyi terk etmeleri en mantıklı iş. Geçmiş olsun.

7
17
yanıtYanıtla
BRAHMA:

Düşünce, masumların kanına giren vatansız hainleri savunmakmıdır. Kızılayda evlerine giden masumların kanını alan caniyi savunmak mıdır? o düşünce. Kendini kandırma REALIST. . Kendini kandırma.

yanıt9
yanıt1
dobra:

realist kelimesi ile beynin aynı şeyi ifade etmiyor sanırım. güdümlü hain.

yanıt6
yanıt0
insan:

kürtlük davasıymış ne davası be kan döktüler kan

yanıt5
yanıt0
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title