Haberler

2. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali - İstanbul

Eyüp Belediyesi 2. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali, İstanbulluların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyüp Belediyesi 2. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali, İstanbulluların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyüp Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kemerburgaz'ın geleneksel lezzeti turşu, Eyüp Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen bir festivalle İstanbullularla buluştu. Kemerburgaz'da üretilen ve satışı yapılan lezzetli turşuların sergilendiği ve ikram edildiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı 2. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali, İstanbullu vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Arif Şentürk konseriyle renklenen festivalde vatandaşlara turşunun yanı sıra kuru fasulye ve pilav da ikram edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, şunları kaydetti:

"Kemerburgazımız ve insanlarımız çok güzel hep söylüyorum. Kemerburgaz'ın turşusu da çok güzel. Bu güzellikler unutulmasın yeniden hatırlansın ve nesiller bu lezzetlerle buluşsun istedik. Bunun için bu festivali yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah devam edecek. Esnafımız kalkınıyor, halkımız kalkınıyor, barış, dostluk, muhabbet gelişiyor, her günümüz böyle olsun. Bir de Kemerburgazlı kardeşlerim Köyiçi bölgesinin tapularını bu ay sonunda dağıtıyoruz. O da şimdiden hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Aydın Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title