Haberler

2.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 19 Nisan'da Başlıyor

Güncelleme:

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin 2'ncisi bu yıl 19 Nisan'da başlıyor.

Palm City Alışveriş Merkezi'nin ana sponsorluğunda organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin 2'ncisi bu yıl 19 Nisan'da başlıyor. 3 gün sürecek şenlikte geleneksel oyunlar, yarışmalar, atölye etkinlikleri, müzik dinletileri ve konserlerin yanı sıra sürpriz faaliyetler yer alacak.

Yoğun katılımın beklenildiği şenlikte, devlet okulları, özel okullar, kreşler ve sanat akademileri kendilerini tanıtma imkanı bulacak. 23 Nisan Çocuk Haftası nedeniyle Viyola Organizasyon tarafından Palm City Alışveriş Merkezi'nin bahçesinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında çocuklara sağlık taramaları yapılacak.

Şenlik aracılığı ile yabancı ülke çocuklarının da Mersin'deki çocuklarla buluşması sağlanacak. Bu etkinlikle ülkelerarası çocukların kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca şenlikle, katılımcı çocukların oyun ve yarışmalarda öz güvenlerini artırmak hedefleniliyor.

Aileleri ile birlikte şenliğe katılacak çocuklar, göz, diş ve kulak burun boğaz sağlık taramalarından geçirilecek. Şenliğe ziyaret amaçlı gelen çocuklar için de güvenli oyun alanları kurulacak ve çocukların sevdiği bir sanatçının da konserine yer verilecek. Etkinlik alanında oyun ve yarışmalar için görevliler tarafından takımlar oluşturulacak ayrıca okul takımları da kendi okul formalarıyla şenlikte yer alabilecek.

Halat çekme, sandalye kapmaca, çuval yarışı, balon patlatma, mum yapma ve kaşıkta yumurta taşıma yarışmalarının yapılacağı şenlik 19 Nisan'da başlayacak. Şenliğin ilk günü bando orkestrası açılış yürüyüşü, protokol açılış konuşması, halk dansları gösterileri, serbest oyunlar, yarışmalar, uluslararası katılımcıların gösterileri, okulların gösterileri, çocuk şarkıları dinletisi, illüzyon ve jonklor gösterisi, Müzikal Kukla Tiyatrosu, animasyonlu eğlenceler gerçekleşecek.

Şenlik, çocukların sevgilisi Gökçe'nin 20 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da gerçekleşecek muhteşem konseri ile renklenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title