Haberler

2 Fayanslık 'İsyan' Mahkemelik Etti

Yenikapı Metro Hattı'nın Güvenlik Denetim Amiri olduğunu belirterek, "Sanığın eylemini görmedim. Ancak amir olmam nedeniyle tarafıma bilgi verildi.

Yenikapı Metro Hattı'nın Güvenlik Denetim Amiri olduğunu belirterek, "Sanığın eylemini görmedim. Ancak amir olmam nedeniyle tarafıma bilgi verildi. Onarımını yaptırdık işçilik dahil bir fayans 150 TL olup, toplam 300 TL İstanbul Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin zararı olmuştur. Zarar karşılanmamıştır" dedi. İstanbul Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Avukatı da "Davaya katılmak istiyoruz. Sanığın suçu sabittir. Cezalandırılmasını istiyoruz. Eğer sanık etkin pişmanlıkta bulunup, şirketin zararını öderse bu maddenin okunması uygulanması talebini mahkemenin takdirine bırakıyoruz" dedi.

"SANIK CEZALANDIRILSIN"

Kadir Topbaş'ın avukatı da sanığın cezalandırılmasını isteyerek davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi. Tekrar söz alan sanık Süreyya S., "Ben müşteki idarenin zararını ödemek isterim. Tarafıma süre verilsin" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Müştekiler Kadir Topbaş'ın ve İstanbul Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya taraf olarak katılmasına karar veren mahkeme, müşteki idarenin zararını gidermesi için sanığa gelecek duruşmaya kadar süre vererek davayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Şüpheli Süreyya S.'nin 2015 yılında Hacıosman Metro İstasyonu'nun duvarına yazı yazdığı belirtildi. Süreyya S.'nin söz konusu yazı ile Kadir Topbaş'a hakaret ettiği belirtilen iddianamede, silinemeyen yazı nedeniyle metronun 2 fayansının ise değiştirildiği anlatıldı. İddianamede Şüpheli Süreyya S.'nin "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Kamu malına zarar verme" suçlarından toplam 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title