Haberler

2. Engelliler Yüksekte Yürür" Keltepe'ye İzci Yürüyüşü

Güncelleme:

NİDOST ( Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği), Niksar Belediyesi ve Niksar Danişmend Gazi Lisesi Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen "11. Geleneksel, 2. Engelliler Yüksekte Yürür" Keltepe'ye İzci Yürüyüşü etkinlikleri 2 Haziran 2013 Pazar sabahı saat: 08.30'da katılımcıların Niksar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. TODOSK'un (Toroslar Doğa Sporları Kulübü) Antalya'dan katılan dört temsilcisi, Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, Niksar Belediyesi birim amirleri, Niksar Danişmend Gazi Lisesi yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve Okul Aile Birliği üyeleri, Danişmend Gazi İzci Ocağı izcileri, NİDOST üyeleri, NİKBED (Niksar Bedensel Engelliler Derneği) üyeleri, Niksar Kent Konseyi'nin tüm birimleri, ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların öğrenci ve aileleri, Niksar Belediyespor Kulübü güreşçileri, folklor ekipleri, müzisyenler ve Niksar halkından oluşan doğasever topluluk, yürüyüşün başlayacağı Gülbayır (Zera) Köyü, Kaynar Mevkii'ne araçlarla hareket etti.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kuşçu, Niksar Emniyet Müd. Murat Mutlu, Niksar Milli Eğitim Şube Müd. Mevlüt Seyhan, Halk Bankası Müd. Akın Murat ve Vakıfbank Müd. Orhan Sarıbulut'un Keltepe'ye gelmesiyle başlayan program çeşitli eğlence ve yarışmalarla sürdü.

NİDOST başkanı İlker Melikoğlu; "Ülkenin yaşadığı zor günlerde, tüm siyasi kaygılardan uzakta, bir sevgi ve saygı ortamını birlikte yaratabilmekten çok mutluyuz. Günlük telaş ve stresinden yorulmuş halkımızın her yaştan katılımıyla gerçekleştirdiği etkinliğimizde birlik ve bütünlük içinde olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Etkinliklerimize sahip çıkarak her yıl katılan Niksarlı hemşehrilerim başta olmak üzere bu güzel ve anlamlı güne katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Gitarist Eren Özşenocak'ın müziği eşliğinde Kırkkızlar Kooperatifi'nin katmer ve çökelikleri yendi. Gençler; birlikte eğlendiler, halay çektiler, çeşitli yarışlar yaptılar. Etkinlik alanındaki tüm katılımcıları ziyaret eden Niksar Belediye Başkanı Duran YADİGAR, yürüyüşe katılımda ücretsiz ulaşımı sağlayarak etkinliğe destek veren Niksar Belediyesi Özel Halk Minibüsleri Derneği Başkanı Seyit ARSLAN'ın ve Niksar Özel Şehiriçi Halk Minibüsleri Başkanı Refik KANİ'nin şahsında tüm şoförlere teşekkür etti. TODOSK temsilcileri, Biyolog Yrd. Doç. Asuman KARADENİZ, Mimar Teoman GÖKTAN, Niksarlı Kemal ERECE ve Niksarlı Perihan DEMİREZEN ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanımız Duran YADİGAR, Antalyalı sporcular ve NİKBED üyeleri ile anı fotoğrafı çektirdi.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, "11. Geleneksel, 2. Engelliler Yüksekte Yürür" Keltepe'ye İzci Yürüyüşü etkinliğimiz halkımızın ve ilgili kurum ve kuruluşların hep beraber, elele vererek oluşturduğu bir birlikteliktir. Karşılıklı saygı ve sevgi temelinde yediden yetmişe herkesin birlikte yürüdüğü, eğlendiği, sohbet ederek doğada bulunmanın keyfini sürdüğü etkinliğimizin bu yıl 11.'sini yaşıyoruz. Aynı zamanda sosyal sorumluluğumuzun bir ifadesi olarak, engelsiz bir yaşamın farkındalığını sağlamak ve sesimizi daha uzaklara duyurabilmek adına bu sene 2.'si gerçekleşen Engelliler Yüksekte Yürür etkinliğimize halkımızın yoğun ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Tüm çabamız daha sağlıklı bir toplumu ve sorunlarını çözmüş bir kenti en kısa zamanda yaratabilmektir. Niksar olumlu yönde değişiyor.

Birçok konuda Niksar'ın tercih ediliyor olması, hergün otobüs ve minibüslerle ilçemize gelen ziyaretçiler bu değişimin kanıtıdır. Zoru başarmaya söz verdik ve sözümüzde de duruyoruz. Keltepe'ye yürüyen herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum." dedi.

Belediye personeli Ömer Bostancı'nın takdim ettiği Niksar Belediyespor Kulübü'nün güreşçileri bir gösteri müsabakası sundular. Gösteri güreşlerinin ardından katılımcılar halaylar çekip oyunlar oynadılar. Keltepe'nin yamaçlarında, Niksar Motosiklet kulübü üyeleri tarafından izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Motokros gösterisi de yapıldı.

"Ağrı Dağı'na ilk çıkan Niksarlı" olarak tanınan TODOSK temsilcilerinden Kemal ERECE ve arkadaşı Perihan DEMİREZEN, memleketleri Niksar'da bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken ellerinden Ayvaz Suyu şişesini hiç bırakmadıkları dikkat çekti.. Niksar'daki olumlu değişimi övgü dolu sözlerle anlatan doğaseverler, Antalya'dan gelerek yürüyüşe birlikte katıldıkları TODOSK'lu arkadaşları Asuman KARADENİZ ve Teoman GÖKTAN ile Niksar Kamping'e çadır kurduklarını ve kampingin her türden doğa sporu etkinliğini kaldırabilecek kapasitede olduğunu söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Duran Antalya Niksar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title