Haberler

2. Ehmede Hani Yayla Festivali Büyük İlgi Gördü

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Hani Yaylası'nda düzenlenen “2. Ehmede Hani Yayla Festivali”ne binlerce kişi rengarenk kıyafetlerle katıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hani Yaylası'nda düzenlenen "2. Ehmede Hani Yayla Festivali"ne binlerce kişi rengarenk kıyafetlerle katıldı.

İlçeden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hani Yaylası'nda Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen festivale; Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, BDP Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirel, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı. BDP Merkez ilçe Eş Başkanı Halit Soydan, Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç, Hilal Duman, Çukurca BDP Eş Başkanları Cumhur Erdemir, Fatma Güneş, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, İHD Başkanı İsmail Akbulut, STK temsilcileri ile Mahmur Kampı'ndan gelen Yehsen Serani Başkanlığındaki 7 kişilik heyet katıldı.

Mahmur'dan gelen heyet, BDP ve HDP yöneticileri ile birlikte sahneye çıkarak halkı selamladı. Mahmur heyeti adına açıklama yapan Yehsan Serani, Ehmede Hani'nin bize bıraktığı felsefesini yaşatarak bu günlere getirdiklerini, bütün bunları Abdullah Öcalan'a borçlu olduklarını söyledi. Serani, "Biz Mahmur halkı olarak yıllardır yerimizi, yurdumuzu terk etmek zorunda kaldık ancak biz özgürlüğümüze sahip çıktık. Onurumuzdan da hiçbir zaman taviz vermedik. Bütün Mahmur halkı adını festivalimizi tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ise, günlerdir hazırlıklarını yaptıkları Ehmede Hani Festivali coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Çok önemli bir süreç yaşadıklarını ifade eden Tunç, 30 yıldır vermiş oldukları mücadelenin kendilerini bu aşamaya getirdiğini ifade ederek, "Demokratikleşen Türkiye'de bilindiği gibi 30 yıldır mücadele veriyoruz. Çok ağır bedeller verdik. Yıllardır bu topraklarda kan dökülüyor ve bu coğrafya da büyük bedeller verdik. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı çözüm ve diyalog süreci ile birlikte bölgemizde her ne kadar kan akmıyor ise de bölgede karakol ve kelakoller yapılarak festival alanı olması gereken bu yaylalarımızı kan gölüne çevirmek istiyorlar. İçişleri Bakanı, yasal zemin oluşturacaklarını iddia ediyor ancak 1,5 yıldır bu bölgede akan kanı durduracak hiçbir yasal adım atıldığına şahit olmadık. Artık bu rengarenk dağlar ve yaylalar, karakolların değil festivallerin mekanı olsun" şeklinde konuştu.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden festivalde havai fişek gösterisi, Fakiye Teyran Kültür Merkezi tiyatro gösterisi meşaleli yürüyüşün ardından sahne alan Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi ve Koma Bervari ekibinin sahne alması ile birlikte binlerce kişi saatlerce halay çekti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dilek Hatipoğlu Halit Soydan Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title