Haberler

2. Eğitim Kongresi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce Antalya'da düzenlenen, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" konulu 2. Eğitim Kongresi'nin ikinci gününde, eğitim uzmanları, işveren temsilcileri, sanayiciler ve akademisyenler görüş alış verişinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce Antalya'da düzenlenen, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" konulu 2. Eğitim Kongresi'nin ikinci gününde, eğitim uzmanları, işveren temsilcileri, sanayiciler ve akademisyenler görüş alış verişinde bulundu.

Kongre arasında gazetecilere açıklama yapan Mercedes Benz Türk Anonim Şirketi Yöneticisi Sadık Günbatar, şirketlerinde staj yapan meslek lisesi öğrencilerine ilişkin problemleri ve bu kurumlardan beklentilerini dile getirdi.

Meslek lisesi öğrencilerinin okullarında atölye çalışmalarını eksik yaptıklarını savunan Günbatar, bu okullarda lokasyon bazlı bölüm açılması gerektiğini belirtti. Bölüm bazlı meslek lisesi açılmasının önemine işaret eden Günbatar, "Kaynakçı, oto boyacı ihtiyacımız çok fazla oluyor. Lokasyon olarak yakın olan okullarımızda metal üzerine eğitim alan öğrencilerimiz var. Oto boya üzerine eğitim alan öğrencilerimiz az, bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.

Meslek liselerindeki bölümlerde, bölgenin ihtiyacına göre sınıf açılması gerektiğini bildiren Günbatar, bu okullar ile özel sektör arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

"11'nci sınıflarda eğitim vermeye başlıyoruz"

Günbatar, meslek lisesinde okuyan 11'nci sınıf öğrencilerinin şirketlerinde staj yapma imkanı bulduğunu, kendilerinin de meslek liselerine gidip bölüm tanımı ve öğrencilere iş ortamında karşılaşacakları sorunlara ilişkin sunum yaptıklarını kaydetti.

"Kendi atölyelerimizde, 11'nci sınıfta yapmaları gereken atölye eğitimlerini aldırıyoruz. Malzeme kullanımından teorik derslere kadar beğendiğimiz öğrencileri 12'nci sınıfa kadar çalıştırıyoruz." diyen Günbatar, öğrencilerin daha verimli ve üretken olmaları için eğitim verdiklerini söyledi.

Başarılı öğrencilerin meslek lisesine kazandırılması

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ Eğitim Yöneticisi Orhan Yazkan, eğitim kongresi ile işveren ve meslek liselerinin iş birliği konusunda önemli kazanımların elde edildiğini belirterek, başarılı öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi açısından çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Mesleki eğitim ile ilgili işletmelerin taleplerini yetkililerle paylaştıklarını aktaran Yazkan, mesleki teknik eğitimin işletmelerin talepleri ile şekillendirilmesi gerektiğine işaret etti. Yazkan, "Mesleki eğitimle ilgili projeler yürütüyoruz. Eğitimcilerle ortaklıklarımız var. Bunların daha artmasıyla mesleki teknik eğitimin daha da iyi bir noktaya geleceği ile ilgili inancım var." dedi.

Firmalarında yaklaşık 150 öğrenciye staj imkanı sunduklarını, dört okulla da iş birliği yürüttüklerini ifade eden Yazkan, öğrencilere işbaşı eğitimleri, zararlı alışkanlıklarla başa çıkma ve iş güvenliği gibi alanlarda eğitim verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mercedes Benz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title