Haberler

2. Edremit Çocuk Oyunları Turnuvası Başladı

ÇOSKK Mendil Kapma Federasyonu Balıkesir İl, Edremit İlçe Temsilciliği ve Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce organize edilen 'Çocuk Oyunları Turnuvası' başladı.

ÇOSKK Mendil Kapma Federasyonu Balıkesir İl, Edremit İlçe Temsilciliği ve Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce organize edilen 'Çocuk Oyunları Turnuvası' başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuva heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendil Kapma Federasyonu (MKF) Balıkesir ve Edremit İlçe Temsilciliğince gerçekleştirilen turnuvaya 299 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Edremit Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada ilk oyunu Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan oynadı. Kaymakam Erguvan mendil kapmaca oyununu oynayarak 10 gün sürecek turnuvayı başlattı. Oyunun hakemliklerini de Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül yaptı.

Çocuk oyunlarının yeniden hayata kazandırılmasının çok güzel bir çalışma olduğuna dikkat çeken Kaymakam Erguvan, "Sınav sistemindeki çocukların çalışma programları, elektronikteki gelişmeler çocuklarımızı sokağa çıkmaz, oyunlarını oynamaz etti" dedi.

Mendil kapmaca oyunuyla 50 yıl geriye gittiğini dile getiren Erguvan, "Oynanan her oyunu gördükçe belki bölgesel farklılıklar oluyor ama insan çocukluğunu nostaljik duygularla yeniden yaşıyor." ifadesini kullandı.

Turnuva hakkında ilgili bilgi veren Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu Balıkesir Temsilcisi Mustafa Demirbaş, "Şu anda Almanya'da, Hollanda'da bu çocuk oyunları oynanmakta, aynı kurallarla Türkiye'de de oynanmaya devam edilmektedir. Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu dünya şampiyonasına hazırlanmaktadır. Turnuvanın güzel geçeceğine inanıyorum. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, bizim mirasımız, bu mirasımıza hep beraber sahip çıkalım." şeklinde konuştu.

Turnuva kapsamında on gün süreyle mendil kapmaca ve tombik oyunları oynanacak. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title