Haberler

2. Doğu Marmara Fam-Trip Etkinliği

Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA), bölgeye Ortadoğu'dan turizm yatırımı çekmek amacıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Marmara Fam-Trip etkinliği sona erdi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA), bölgeye Ortadoğu'dan turizm yatırımı çekmek amacıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Marmara Fam-Trip etkinliği sona erdi.

MARKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Marmara'nın yurt dışı hedef pazarı olan Ortadoğu'nun önde gelen seyahat acentelerine, bölgenin turistik destinasyonları ve yeni tesis altyapısını tanıtmayı amaçlayan 2. Doğu Marmara Fam-Trip etkinliğinin tamamlandığı bildirildi.

MARKA koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yollarının işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, toplam turizm harcamaları 43 milyar doları geçen Bahreyn, Katar (Doha), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ile Cidde, Dammam, Yanbu, Medine ve Riyad'dan (Suudi Arabistan) 34 turizm profesyonelinin katıldığı belirtildi.

Heyetin, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'daki turistik destinasyonları ve tesisleri incelediği kaydedilen açıklamada, "Etkinliğin son günü bölgemizdeki otel ve turizm acenteleriyle Ortadoğu'dan gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek işletmeler arası bir sektör toplantısı (B2B) gerçekleştirildi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikle Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında olmayı hedefleyen Doğu Marmara Bölgesi'nin her geçen gün gelişen turizm kapasitesinin tanıtıldığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"MARKA tarafından, turizm ve bölge tanıtım çalışmaları, bölge planı ve bölge planıyla ilgili alt strateji belgelerince belirlenen amaçlara yönelik olarak düzenlenmektedir. Bölge planında 2023 için hedef konulan 500 bin yabancı turist ve 2,1 ortalama kalış süresine ulaşmada belirlenen adımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda önemli bir organizasyon becerisi gerektiren ve somut sonuçlar üreten Fam-Trip etkinliklerinin ilki 2012 yılında Doğu Marmara ölçeğinde yine bölgemizin hedef pazarı olan Ortadoğu'ya yönelik olarak başarıyla gerçekleştirilmişti."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bahreyn Marmara Katar Doha Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title