Haberler

2-Çelik Suriye'deki Terör Örgütleriyle Mücadele Konusunda Açıklama Yaptı

1-Çelik Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusunda açıklama yaptıDHA Ankara - Bakan Çelik Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu, sadece Ortadoğu meselesi olarak AB'nin sırtına dönecek konular değilAVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Halep konusu, Rakka konusu, Musul konusu, Irak ve Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu sadece bir Ortadoğu meselesi olarak Avrupa Birliği'nin sırtına dönecek konular değildir dedi.

1-Çelik Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusunda açıklama yaptı

DHA Ankara - Bakan Çelik Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu, sadece Ortadoğu meselesi olarak AB'nin sırtına dönecek konular değil

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Halep konusu, Rakka konusu, Musul konusu, Irak ve Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu sadece bir Ortadoğu meselesi olarak Avrupa Birliği'nin sırtına dönecek konular değildir dedi.

AB Bakanı Çelik, Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, şu açıklamalarda bulundu Bunlar yeni bir model mi ortaya çıkaracaktır Yoksa içe mi kapanacaktır Bu son derece önemlidir. Biz değerler temelinde Avrupa modelinin daha çok performans göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Artık gördüğümüz gibi, Halep konusu Rakka konusu Musul konusu Irak ve Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu sadece bir Ortadoğu meselesi olarak Avrupa Birliği'nin sırtına dönecek konular değildir. Bunlar doğrudan Avrupa Birliği konuları haline gelmiştir, buradaki olan her gelişme Avrupa Birliği'nin ajandasının temelini oluşturmaktadır. Ana gündem maddesini oluşturmaktadır. Aynı şekilde de hepimizin ortak siyasi ajandasını teşkil etmektedir. Bütün bu konular İspanya ile birlikte çalışmamızın çok önemli olduğunun altını çiziyorum. Sayın Bakan'a ülkemize gösterdiği bu kritik dönemdeki bu dayanışma ziyareti için bir kere daha teşekkür ediyorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ömer Çelik Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title