Haberler

2 Bin Rakımlı Yaylada Çığ Tatbikatı

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Yaylası'nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalanlar kurtarıldı.

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Yaylası'nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalanlar kurtarıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Ordu Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen tatbikatı, AFAD Müdürü Osman Işık, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç ile çok sayıda vatandaş izledi.

25 kişilik ekiple gerçekleştirilen tatbikatta, hasta ve yaralı taşıma teknikleri, temel yaşam desteği, ileri yaşam desteği, göçük altında mahsur kalan hasta ve yaralıya müdahale konularında eğitim verildi.

Daha sonra senaryo gereği AFAD Müdürlüğüne, Çambaşı Yaylası'nda 2 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi verildi. İhbar üzerine hızla olay yerine hareket eden ekipler, çığ altındaki kişilere ulaştı.

Tatbikat, AFAD ve UMKE ekiplerine dağcılık, iple erişim, çadır kurma konularında verilen uygulamalı eğitimle sona erdi.

İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece gündüz, yaz kış demeden her türlü zorlu şartta hizmet veren gönüllülerden oluşan UMKE'nin, bu eğitim ve tatbikatlarla daha da güçlendiğini ve her türlü zorlu şartta göreve hazır hale geldiğini söyledi.

Olası bir afette karşılaşılabilecek her türlü zorluğa karşı paydaş kurumlarla ekipleri eğittiklerini dile getiren Kolomuç, eğitim ve tatbikatların her aşamasında kendilerine destek veren kurumlara teşekkür etti.

Kolomuç, olası bir afette neler yapılacağı konusunda gerekli tatbikatlar gerçekleştirerek ekipleri zinde ve dinç tuttuklarını kaydetti.

İl AFAD Müdürü Osman Işık ise hedeflerinin arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönleri tespit etmek, kentte yaşanabilecek çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamak olduğuna işaret ederek, "Bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür tatbikatlar sürecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Kabadüz Çambaşı Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title