Haberler

2 Bin Metrede Sessiz Uçuş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen Antalya İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve Litvanyalı misafirleri, kendilerini yamaç paraşütüyle Babadağ'dan bırakarak uçma hayallerini gerçekleştirdi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın destekleriyle Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne gelen 2'si Litvanyalı 10 işitme engelli, 1965 rakımlı Babadağ'a çıktı. Engelliler yamaç paraşütü pilotları eşliğinde Babadağ'ın bin 700 metre pistinden arka arkaya tandem (ikili) atlayış yaptı. 25 dakika boyunca gökyüzünde süzülen işitme engelliler, eşsiz Ölüdeniz manzarasının keyfini çıkardı. Sessiz uçuşun ardından Belceğiz Plajı'na ayak basan engelliler, yaşadıkları mutluluğu birbirlerine sarılarak kutladı.

'ASKERDE HEP PARAŞÜTÇÜLÜĞE ÖZENİRDİM'

Antalya İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Kayan, Ölüdeniz'e 2 Litvanyalı misafirle birlikte geldiklerini, engellerin aşılabileceğini ispatlamak için yamaç paraşütü yaptıklarını söyledi. Korku ve heyecanı pilotlar sayesinde yenip havalandığını anlatan Kayan, gökyüzünde kendisini kuş gibi hissettiğini dile getirdi. Bütün işitme engellileri yamaç paraşütü yapmaya davet eden Kayan, "Havada önce ağırlığımla yere düşeceğimi sandım. Ancak sonra paraşütün uçuş mantığını anladım. Biz askerlik yapmadık. Askerde hep paraşütçülüğe özenirdim. Bununda nasıl bir duygu olduğunu anladım" dedi.

FİLM SAHNESİ GİBİ

Havada büyük heyecan yaşadığını belirten dernek üyelerinden Ummuhan Kayhan da "Her şeyin ilki bu olsa gerek. Havalandıktan sonra biraz başım döndü ancak harika bir uçuş gerçekleştirdik" diye konuştu.

Engelleri aşmak için Babadağ'a çıktıklarını anlatan Ediz Yılmaz ise havada büyük heyecan ve korku hissettiğini, ilk defa böyle bir şey yaşadığını ifade etti. Yılmaz, duygularını "Kalkış anı korkutucu olsa da uçma hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım. Kendimi bir film sahnesinin içinde hissettim. Her şey çok güzeldi" sözleriyle aktardı.

'SESSİZ MUTLULUĞU GÖRDÜM'

İşitme engellileri uçurmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu dile getiren yamaç paraşütü pilotu Kenan Tuncer de şöyle konuştu: "Bugün kendi açımdan çok önemli bir uçuş yaptım. Engellerimizin yüzündeki sessiz mutluluğu görmek beni çok duygulandırdı. Herkes çok mutluydu. Böyle bir projenin parçası olduğumdan dolayı gururluyum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Fethiye Babadağ Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title