Haberler

2 Bin Kişinin Alınacağı Türk Traktör Sakaryalı İşsizlerin Umudu Oldu

Koç Holding ve CNH ortaklığı ile 1954'ten bu yana faaliyet gösteren Türk Traktör'ün Ankara'daki üretim tesislerine ek olarak, 80 milyon dolar yatırımla Sakarya'nın Erenler ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Traktör Fabrikası'na alınacak 2 bin işçi Sakaryalı gençlerin iş umudu oldu.

Koç Holding ve CNH ortaklığı ile 1954'ten bu yana faaliyet gösteren Türk Traktör'ün Ankara'daki üretim tesislerine ek olarak, 80 milyon dolar yatırımla Sakarya'nın Erenler ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Traktör Fabrikası'na alınacak 2 bin işçi Sakaryalı gençlerin iş umudu oldu. İş başvurularının başladığı gün, başvuru yapmak isteyen yüzlerce başvuruların alındığı otele akın edince izdiham yaşandı ve başvurular bunun üzerine durduruldu. Alınan bilgilere göre geçen yıl Erenler ilçesinde temeli atılan 80 milyon dolara malolacak olan Türk Traktör'ün ikinci fabrikasının bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi nedeniyle işçi alımları yapılmasına karar verildi. Çeşitli meslek gruplarından 2 bin kişinin alınacağı fabrikaya işçi alınacağını duyan yüzlerce genç başvuru alımlarının yapıldığı Erenler ilçesindeki otelin kapısına erken saatlerde gelince izdiham yaşandı.

Ellerindeki başvuru formları ve CV'leri ile çağrılmayı bekleyen yaklaşık bin genç güvenlik önünde mitingi andıran bir kalabalık oluştururken bu yoğunluk güvenlik elemanlarına zaman zaman zor anlar yaşattı.

Sırayla alınan işçi adayları sıra oluşturmakta zorluk çekerken bazı gençler ise arka taraftan yapılan yüklenmeler sebebiyle ezilme tehlikesi geçirdiği görülürken bir an önce başvuruda bulunmak isteyen gençlerin ise otelin giriş kapısındaki demir kapıların üzerinden atladıkları görüldü.

Yaşanan izdiham nedeniyle başvurular geçici olarak durduruldu. Türk Traktör Fabrikası yetkilileri başvurular sonrasında mülakat ve ardından yazılı sınav yapıldıktan sonra işçi alımının gerçekleşeceğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Traktör Koç Holding Sakarya Erenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title