Haberler

2 Bin Güvencin En Güzel Seçilmek İçin Yarıştı

2 bin güvencin en güzel seçilmek için yarıştıBURSA - Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği'nin düzenlediği '4. Güvercin Güzellik Festivali'nde 2 bin güvercin en güzel seçilmek için yarıştı.

2 bin güvencin en güzel seçilmek için yarıştı

BURSA - Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği'nin düzenlediği '4. Güvercin Güzellik Festivali'nde 2 bin güvercin en güzel seçilmek için yarıştı.

Mustafakemalpaşa'nın güvercin potansiyelini tanıtmak ve genç nesillere kuş sevgisini aşılamak amacıyla yapılan festivalde güvercinler görücüye çıktı. Festivalde Sarı Baska'dan Mavi Baş'a, Samur'dan Hünkari'ye olmak üzere 20 ırktan 2 bin güvercinde açık arttırmada satışa sunuldu. Kuş bakıcılığının püf noktalarının anlatıldığı festivalde sergilenen birbirinden güzel güvercinler, 50 lira ile 3 bin lira arasında alıcı buldu.

Güvercin severleri bir çatı altında buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "Milyonlarca meraklısı olan güvercin etkinlikleri kentlerin tanıtımında farklı bir rol oynuyor. Kırklareli'nden Muğla'ya, İzmir'den Gazi Osman Paşa'ya kadar tüm güvercin severler bu festivalde bir araya geldi. 7'den 77'ye her yaştan kuş severin bu ilgisinden memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir gün önce festival hazırlıklarını yerinde incelme fırsatı buldu. Bizlere düşen görev, bu festivali gelenekselleştirmek olacaktır. Bu güzellikler hepimizde kalıcı izler bırakacak " dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ise uzun yıllar ihmal edilmiş festivale sahip çıkanların gelenek ve değerleri yaşattığını söylerken, 300 bin güvercin ve 6 bin kuş yetiştiricisi ile Mustafakemalpaşa'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafakemalpaşa Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title