Haberler

2 Bin 800 Yıllık "Zont'un Çınarı" Kurudu

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanos Dağları kırsalında 2 bin 800 yıllık olduğu tahmin edilen, 15 metre çapındaki dev çınar ağacı kurumuş olarak bulundu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanos Dağları kırsalında 2 bin 800 yıllık olduğu tahmin edilen, 15 metre çapındaki dev çınar ağacı kurumuş olarak bulundu.

İÇERİSİNDE ATEŞ YAKILMIŞ

Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) 2. Başkanı Nazım Sönmez, yıllardır ismini duydukları ama bir türlü terör nedeniyle gidip belgeleyemedikleri ve yöre halkının "Zont'un çınarı" olarak bildiği dev çınar ağacını araştırmaları sonucu Amanos Dağı eteklerindeki Çat köyü sınırları içinde kalan ormanlık alanda tahrip edilmiş, içerisinde ateş yakılmış ve kurumuş halde bulduklarını söyledi. Çınar ağacının en az 2 bin 800 yıllık olduğunu tahmin ettiklerini belirten Sönmez, "Yaptığımız ölçümlerde dev çınar ağacının iç genişliği 4,5, dış genişliği ise 15 metre. Eğer çınar ağacını canlı bir şekilde bulsaydık literatüre anıt ağaç olarak girmesi için başvuruda bulunacaktık" dedi.

AÇED üyeleri, yaptıkları incelemede ağacın içinde uzun yıllar avcılar, çobanlar tarafından yakılan ateş sonucu gövdesinin aşırı derecede zarar görmesi ve bakımsızlık nedeniyle kurumuş olabileceğini kaydettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amanos Dağı Dörtyol Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (3)

YALANklm@hotmail.com:

ÖNÜNE 4 KİŞİ OTURMUŞ. NASIL ÇAPI 15 METRE ANLAMADIM.ADAMLARIN ÇAPI KAÇ OLUYO O ZAMAN

6
4
yanıtYanıtla
DOLANserpaco_33@hotmail.com:

boyu mu 15 metre acaba:))

yanıt0
yanıt0
Cahillikmfc1950@hotmail.com:

Haberin yazarı çapla çevreyi karıştırmış sadece. Bakınız: İlber Hoca'nın capsleri.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title