Haberler

2 Bin 500'ü Aşkın Başkentli Meteor Yağmurunu İzledi

Güncelleme:

"Yıldız kayması" olarak bilinen Perseid Meteor Yağmurları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesinde 2 bin 500'ü aşkın kişinin katılımıyla izlendi.

"Yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid Meteor Yağmurları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde 2 bin 500'ü aşkın kişinin katılımıyla izlendi. Rekor katılımın gerçekleştiği gecede her yıldız kaymasına "oley" sloganıyla karşılık verildi.

Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid Meteor Yağmurları, geçtiğimiz iki gün maksimum seviyeye ulaştı. Google'ın "doodle' yaparak dikkat çektiği ve tüm Dünyanın merakla beklediği bu olay, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde "Perseid Göktaşı Yağmurları" başlığında halka açık düzenlenen etkinlikte çıplak gözle canlı izlendi. Swift-Tuttle kuyrukluyıldızı tarafından bırakılan kalıntıların içinden Dünyamızın geçmesi sonucu oluşan Perseid'e Ankara büyük ilgi gösterdi.

-REKOR KATILIM-

Akşam saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 3 bin Başkentli katıldı. Böylelikle Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi rekor katılımın yaşandığı bir etkinliğe imzasını atmış oldu. Misafirler bir yandan sıcak içecek ve aperatiflerin lezzetine vardı, diğer yandan da gökyüzünde yaşanacak görsel şöleni beklemeye başladı.

-"OLEY" SESLERİ-

Saatte 80'e varan sayılarda meydana gelmesi beklenen söz konusu göktaşı yağmurları, gecede yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Rasathane yetkililerinin vatandaşlara, "Her yıldız kayması sonucu çığlık atabilirsiniz" sözleri üzerine ısınan atmosfer, beraberinde coşkuyu getirdi. Yıldız kaydığını fark eden vatandaşlar "oley' sloganlarıyla o anı yaşadı. Rasathanedeki coşku stat atmosferlerini aratmadı. Vatandaşlar, küçük çakıl taşları büyüklüğündeki göktaşlarının atmosferimize girip yandıklarında bıraktıkları izleri heyecanla izledi.

Öte yandan etkinlik sürerken Ankara Üniversitesi'nin uzman astronomları da interaktif bir şekilde misafirlerin arasında gezerek merak uyandıran alana yönelik bilgiler verdi. Katılımcılar ayrıca güneş sistemi üyelerinden Ay, Mars, Satürn ve derin uzay cisimlerini rasathanedeki teleskoplarla izleme fırsatı buldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title