Haberler

2 Bin 1234 Kişi Zeybek Oynadıktan Sonra Türkiye Haritası Oluşturacak

İZMİR'de Bayraklı Belediyesi, 28 Ekim Cuma günü Smyrna Meydanı'nda, yine ses getirecek etkinlik gerçekleştirmek için hazırlıklara başladı.

İZMİR'de Bayraklı Belediyesi, 28 Ekim Cuma günü Smyrna Meydanı'nda, yine ses getirecek etkinlik gerçekleştirmek için hazırlıklara başladı. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde 2 bin 123 Cumhuriyet gönüllüsü ilk olarak zeybek oynayacak ardından bir araya gelerek, Türkiye haritasını oluşturacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkeziyle herkese mesaj vereceğiz. Bizi kimse asla bölemez" dedi. Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında büyük bir sürpriz gerçekleştirilecek.

İzmir'de Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıldönümü nedeniyle 28 Ekim Cuma günü saat 19.23'te etkinlik düzenledi. Etkinlikte 2 bin 123 kişi aynı anda zeybek oynayacak. Yaklaşık 5 bin gönüllü, etkinlikte yer alabilmek için belediyeye başvurdu. 7'den 70'e her yaş grubu ve meslekten 3 bin kişi hafta içi akşam saatleri ve hafta sonları çalışmalarını sürdürüyor. Öğretmenler eşliğinde zeybek oynamayı öğrenen Cumhuriyet gönüllüleri, tarihe geçecek etkinliğin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı'nda zeybek oynadıktan sonra ay yıldızlı dev Türk Bayrağı oluşturan gönüllüler bu yıl ise, Türkiye haritası oluşturarak, birlik ve beraberlik mesajı verecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet Bayramı'nda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Bu söz gerçekten çok önemli ve anlamlı. Bu vatan için binlerce şehit verdik, veriyoruz. Bu ülkeyi bölmek istiyorlar ama bizi unutuyorlar. Biz olduğumuz sürece bu güzel ülkeyi kimse bölemez. Cumhuriyet Bayramı'nda yine muhteşem bir etkinliğin altına imza atacağız. Bizler o gün sadece zeybek oynarken diz çökeceğimizi bir kez daha göstereceğiz ve Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ıyla hep birlikte Türkiye haritası oluşturacağız. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e. Bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title