Haberler

2. Bak Setem Akademi Ödülleri

Ödüllere son başvuru tarihi 25 Mayıs olarak belirlendi.

2. Belgesel, Animasyon, Kısa Film (BAK) Sinema ve Televizyon Eser Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Akademi Ödülleri'ne son başvuru tarihi 25 Mayıs olarak belirlendi.

SETEM'den yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul TV Forum ve Fuarı'nın katkılarıyla SETEM Akademi Derneği tarafından düzenlenen 2. BAK SETEM Akademi Ödülleri, internet üzerinden oylama sistemiyle belirlenecek.

İlk aşamada yarışmada yer alan belgesel, animasyon ve kısa film ekiplerinin oy kullanacağı sistemde, isteyen izleyicilerin de oy kullanabilecek.

Her kategoride en çok oy alan 10 filmin finalist olacağı yarışmanın ikinci aşamasında ise SETEM üyeleri ve SETEM Akademi Derneği üyeleri arasından belirlenecek jürinin oylarıyla birinciler belirlenecek.

Oylamanın ardından kısa film kategorisinde "en iyi kısa film", "en iyi kadın oyuncu", "en iyi erkek oyuncu", "en iyi yönetmen", "en iyi görüntü yönetmeni", "en iyi kurgu", "en iyi senaryo" dallarında, belgesel film kategorisinde "en iyi belgesel film", "en iyi yönetmen", "en iyi görüntü yönetmeni", "en iyi senaryo", "en iyi kurgu" dallarında ödül verilecek. Animasyon film kategorisinde "en iyi animasyon film", "en iyi yönetmen", "en iyi senaryo" ve "en iyi animatör" özel ödülü takdim edilecek.

"En iyi kısa film", en iyi belgesel film" ve "en iyi animasyon film" ödüllerinin birincilerine, ödül kazandıkları kategoride çekmek istedikleri bir proje için ekip ve ekipman desteği sağlanacak. Diğer dallarda ödül alan yarışmacılara da SETEM Akademi bünyesinde gerçekleşecek eğitimlerden istedikleri branşta 1 yıl içinde burs desteği sağlanacak.

Ayrıca SETEM üyeleri ve SETEM Akademi Derneği üyeleri, katılımcı tüm filmler arasından seçilen filmlere jüri özel ödülleri verecek.

2. BAK SETEM Akademi Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez uluslararası bölüm gerçekleşecek. Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan Kırgızistan, KKTC gibi Türkçe konuşan ülkelerin ve Türkçe konuşan toplulukların katılacağı kısa film yarışmasında, "En iyi kısa film" ödülü takdim edilecek.

Başvuruların 25 Mayıs'ta sona ereceği ödüller için 26 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde internet üzerinden herkese açık oylama yapılacak.

Kazanların haziran ayında açıklanacağı ödüllerle ilgili, ayrıntılı bilgiye "www.setemakademi.com" adresinden ulaşılabilir. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title