Haberler

2. Antalya Kitap Fuarı Başlıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla düzenlenen Antalya Kitap Fuarı 13-17 Şubat tarihlerinde kapılarını...

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla düzenlenen Antalya Kitap Fuarı 13-17 Şubat tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

ATSO'nun uzun uğraşılar sonucunda Antalya'ya kazandırdığı TÜYAP Kitap Fuarı'nın ikincisinin düzenleniyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, "Kitap fuarı Antalya'nın kültür ve sanata dayalı olarak kalkınmasının önemli yapıtaşlarından birisidir. Hedefimiz Antalya'nın kültür başkenti de olması ve turizm ve ticaretin buna bağlı olarak gelişmesidir. Kitap fuarı gibi kültür etkinlikleri sosyal hayatı canlandırma ve kültür turizmine ve ticarete katkı yapmanın dışında kent kültürünü ve kimliğini de güçlendiren etkinliklerdir" dedi.

Fuar organizasyonu için TÜYAP'a, katkıları için Valiliğe ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür eden Budak şunları söyledi:

"EXPO 2016 organizasyonunu çocuklara ithaf etmiş olan ilimizde kitap fuarlarına çocuklarımızın ve gençlerimizin katılması ayrı bir önem taşımaktadır. Kitap fuarı çocuklara kitabı ve okumayı sevdiren bir ortamdır. Bu nedenle ailelerimizin çocuklarıyla fuara gelmeleri çocuklarımızın eğitimleri açısından çok yararlı olacaktır. Ayrıca, alanında marka olmuş TÜYAP Kitap Fuarı'nın gelecekte uluslararası nitelik kazanmasını, yabancı yayınevleri ve yazarların da katılımıyla turizme direkt olarak da katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Ancak bu nitelikle bir kitap fuarına erişmemiz için büyük bir kongre veya kültür merkezine ihtiyacımız bulunmaktadır. Antalya halkının bu tür etkinliklere sahip çıkması bu ihtiyaçlarımızın karşılanmasının da yolunu açacaktır".

Budak, Cam Piramit Sakıp Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'nde 13-17 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya 2. Kitap Fuarı'na 50 yayınevi katılacağını, fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 30 etkinlik ve imza günlerinde; Banu Avar, Can Dündar, Canan Tan, Cemil Kavukçu, Doğu Yücel, İlber Ortaylı, Muzaffer İzgü, Vural Savaş, Nedim Gürsel, Nermin Bezmen, Vehbi Vakkasoğlu, Seviye Merih, Ramazan Demir, Şükrü Erbaş, Nur İçözü, Yalçın Mıhçı, Mavisel Yener, İhsan Atasoy, Fatih Erdoğan, Doğu Yücel, Ahmet Günbay Yıldız, Zehra Ünüvar, Yavuz Bahadıroğlu, Aydın Şimşek, Betül Tarıman, Bilal N. Şimşir, Penguen Dergisi çizerleri ve sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın da aralarında olduğu 200 yazar okurlarla buluşacağını söyledi.

Antalya Kitap Fuarı, 13-16 Şubat tarihleri arasında 10.00-19.30, son gün 17 Şubat 2013 Pazar ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek ve fuar girişinin ücretsiz olacağını belirten Budak,

fuara ilişkin güncel gelişmelerin www.antalyakitapfuari.com sitesinden de takip edilebileceğini sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Osman Budak Antalya Valiliği Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title