Haberler

2. Anadolu Medya Ödülleri Töreni - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Televizyoncularımızın, yayıncılarımızın TÜRKSAT'a ödemiş olduğu kiraların da belli bir seviyede Türk parasına sabitlenerek, döviz üzerinden değil de Türk parası üzerinden verilmesi doğrudur, diye görüş ifade etmiştik. İnşallah önümüzdeki günlerde TÜRKSAT ile anlaşmalar, görüşmeler yapılacak ve TÜRKSAT da sizin bu bedellerinizi Türk parası olarak alacak." dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince bir otelde düzenlenen 2. Anadolu Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu medyasının, Türkiye'nin demokrasisine her zaman sahip çıkmayı başardığını belirterek, "Özellikle 15 Temmuz akşamında ve daha sonraki süreçte, Türkiye demokrasisine, Türkiye'nin geleceğine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan kararlılığınızla yayınlarınızı sürdürdünüz. Bundan dolayı hepinize bir kere daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Medyanın tekelleşmesi, tek elde toplanması, medya ile sermaye ilişkileri, medyanın bağımsızlığı, milli hassasiyetlerle hareket edebilmesi gibi konuların öteden beri hep üzerinde durduklarını dile getiren Kurtulmuş, bu konular üzerinde Türkiye'de önemli mesafeler alındığını ifade etti.

Anadolu medyasının çok zor şartlar altında, çok sesliliği sağlayan bir yayın politikası güttüğünü belirten Kurtulmuş, milli kültüre, milli duruşa, hassasiyetlere uygun yayınlar yapan Anadolu medyasını desteklemek için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'de şehir şehir, bölge bölge millet ne görüşüyor, ne konuşuyor, ne düşünüyor bunları en güzel şekilde Anadolu medyasının yansıttığını, ülkenin birliğini, dirliğini koruyan, içeriden ve dışarıdan gelecek saldırılara karşı ciddi bir şekilde ayakta durmasını sağlayacak yayınlar yaptığını vurguladı.

"Hac ve umre, Türk parası üzerinden olacak"

Televizyonların TÜRKSAT'a ödediği yayın kiralarının Türk parası üzerinden olmasına yönelik girişimlere ilişkin Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de birçok konuda dolar üzerinden yapılan alışverişlerin önüne geçilmesi amacıyla bendeniz bir televizyon programında 'hac ve umre paralarının Türk parası üzerinden alınması, bunun sağlanması önemlidir' demiştim. Çok şükür dün itibarıyla hac ve umre, Türk parası üzerinden olacak.

Ayrıca televizyoncularımızın, yayıncılarımızın TÜRKSAT'a ödemiş olduğu kiraların da belli bir seviyede Türk parasına sabitlenerek, döviz üzerinden değil de Türk parası üzerinden verilmesi doğrudur diye, görüş ifade etmiştik. İnşallah önümüzdeki günlerde TÜRKSAT ile anlaşmalar, görüşmeler yapılacak ve TÜRKSAT da sizin bu bedellerinizi Türk parası olarak alacak. Bunun, Anadolu medyasına önemli bir katkı olacağını düşünüyorum."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından, "Yılın Haber Sitesi" dalında İnternethaber sitesi sahibi Adil Özışık'a, "Yılın Haber Spikeri" dalında NTV'den Oğuz Haksever'e, "Yılın Genel Yayın Yönetmeni" dalında Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a ödüllerini verdi.

"Yılın Medya Kuruluşu" seçilen TRT'nin ödülünü de TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un elinden aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title