Haberler

Kıbrıs'a Paraşütle İnen, PKK Korku Salan Birlik Güneydoğu'da

Güncelleme:

Sancağında 2 altın madalya bulunan gerçek silah ve mühimmatla sık sık tatbikat yapan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki askerler, Güneydoğu'da konuşlandırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sancağında 2 altın madalya bulunan gerçek silah ve mühimmatla sık sık tatbikat yapan Kıbrıs'a paraşütle inen PKK'nın korkulu rüyası haline gelen Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki askerler, Güneydoğu'da konuşlandırıldı.

3 YIL ARADAN SONRA GİTTİLER

Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine 8 ay önce giren, su geçirmez, ayağı terletmez ve oldukça hafif yeni tip botları ve teknolojik gelişmelerle donatılmış silahlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden biri olarak Güneydoğu bölgesinde 3 yıllık aradan sonra yeniden konuşlandırıldığı belirtildi.

İÇ GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAKLAR

Sancağında iki altın madalya bulunan 1. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Genelkurmay tarafından belirlenen askerler, General Vecihi Akın Kışlası'ndan ayrılarak, terör faaliyetlerinin son dönemde arttığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hareket etti. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuggeneral Aydoğan Aydın komutasındaki komandolar, bölgedeki iç güvenlik görevini üstlendi.

KIBRIS'A PARAŞÜTLE İNEN, PKK'YA KORKU SALAN BİRLİK

Kayseri 1'inci Komando Tugayı, 1974 yılında Kıbrıs'a paraşütle inerek, Türkiye'nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştirdi. Türkiye'nin hali hazırda tek hava indirme yeteneğine haiz birlik olarak biliniyor. Tugayın, Kıbrıs Barış Harekatı ve teröristlerle mücadelede 341 şehit ve 3 bin 906 gazisi bulunuyor. O nedenle sancakta 2 üstün cesaret ve feragat madalyası bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üstün teçhizat ve donanım ile yeni tip botlarda ilk kez tugayda kullanılıyor.

HER ŞEYLERİ ÖZEL

Özel olarak tasarlanan haki denkli botlar, Türkiye'nin bitki örtüsüne, kamuflaj rengine uygun olarak belirlenurken, üniforma deseni ile uyumlu olarak tasarlandı. Sıcak ve soğuk iklim koşullarına uyumlu, teknoloji gereği 4 mevsimde kullanılıyor. Yurt dışı ve içi faaliyetlerde başarıyla görev alan komandolar, çok namlulu roketatar ve dağ topunun atışı, mayınlı ve el yapımı patlayıcı arazide eğitim, komando kollarının sarp kayalıklı arazide teröristlerle temasa geçmesi, keskin nişancı ve uzak mesafede gözetleme timleri, kar motoru ile yaralı tahliyesi, sızma parkurunda gerçek mermi ve patlayıcılarla çatışmaya giren, buzlu sulardan ve karlı araziden geçen komandolar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en gözde birlikleri arasında ilk sıralarda geliyor.

BOMBA İDDİA

Öte yandan Kayseri'den Şırnak'a terörle mücadele için gidecek olan özel harekatçıların yolcu uçağından mühimmatlarının ağır olması nedeniyle Alman pilot tarafından indirildikleri iddia edildi. İddiayı ise gündeme Kayseri'de yayın yapan yerel gazete Deniz Postası gündeme taşıdı.

YEREL GAZETE ORTAYA ATTI

Kayseri'de yerel gazetenin gündeme taşıdığı iddia dikkat çekti. Gazetenin yaptığı haberdeki iddiaya göre, Şırnak ilinde PKK terör örgütüne karşı mücadele için gidecek olan özel harekatçı polislerin, Türk Hava Yolları'nın Alman pilotunun mühimmat ve silahların ağır olması nedeniyle indirildikleri gündeme taşındı.

Yerel gazetenin iddialarla ilgili gündeme taşıdığı haber şöyle:

ALMAN PİLOT İNDİRDİ

"Görev değişimi için geçen hafta Cumartesi günü Şırnak'a giden 20 özel harekâtçı polis, Kayseri Erkilet Havaalanı'nda uçağa bindikten kısa bir süre sonra, silah ve mühimmatlarının ağır olduğu gerekçesi ile THY'nin Alman pilotu tarafından uçaktan indirildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde görevli polislerle, görev değişimi için, 22 Ağustos sabahı 08.40'da Şırnak'a gidecek olan özel harekâtçı polisler, bindikleri Kayseri-Sabiha Gökçen–Şırnak seferini yapan TK7293 sefer sayılı THY Anadolu Jet firmasına ait uçağın Alman pilotu tarafından indirildi. Alman uyruklu THY Anadolu Jet pilotu, özel harekâtçılarla birlikte uçağa yüklenen mühimmatların ağır geldiğini belirterek, kargo bölümündeki mühimmatları uçaktan indirdi. Havaalanında bulunan özel harekâtçıların meslektaşları ve hava meydanları yetkililerinin uzun süren çabaları da Alman pilotu ikna etmeye yetmedi.

"UÇAK DEĞİŞTİRDİLER"

Alman pilot, kargo bölümündeki yükün uluslararası havacılık kurallarına aykırı olduğunu bildirerek, mühimmatlarla uçmayacağını söyledi. Olay anında şehrin mülki amir ve üst düzey yöneticilerinin, havaalanında Bakan Taner Yıldız'ı yolcu ettiği öğrenildi. Mühimmatsız Şırnak'a gönderilmeyen özel harekâtçılar, uçaktan indirilip havaalanı polis merkezinde bir süre bekletildikten sonra karayolu ile Ankara'ya oradan da başka bir uçakla Şırnak'a gitti.

Alınan bilgiye göre, buna benzer sıkıntıların başka havaalanlarında da yaşanılması üzerine, emniyet yetkilileri bir dizi tedbir aldı. Bundan sonraki nakil işlemlerinde prosedür olarak ilk önce mühimmat gönderilecek, daha sonra polislerin güvenli bir şekilde uçakla ulaşımı sağlanacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Kayseri Şırnak Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
title