Haberler

2. Altın Baklava Film Festivali" Ödül Töreni

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Baklava Film Festivali'nde dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Baklava Film Festivali'nde dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

HKÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, yarışmada ödüle layık görülen eserlerin gösterimi yapıldı. Jüri başkanlığını Prof. Dr. Edibe Sözen'in yaptığı yarışmanın jüri üyeleri ise Aytekin Çakmacı, Dilek Takımcı, Nesibe Bat ve oyuncu Hüseyin Avni Danyal'dan oluştu.

Törende, kurmaca dalında Gökhan Altuntaş birinci, Turan Hasdalı ikinci, Orhan İnce üçüncülüğe, Enes Polat ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Mustafa Koçoğlu'nun birinci olduğu belgesel dalındaki kategoride de Baran Vardar ikinci, Bedirhan Dökmenoğlu üçüncü seçildi, Koray Söğüt ise mansiyon ödülü kazandı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, yaptığı konuşmada, üniversite olarak kentle bütünleşmeyi ve kentin değerlerine yeni değerler katmayı arzuladıklarını söyledi. Bu kapsamda hayata geçirilen festivalin bir yandan kentin tanıtımına farklı bir pencere açarken öte yandan da kentin kültürel yaşantısını renklendirdiğini anlatan Yılmaz, başarılı bir üniversite adını ancak bu hedefleri gerçekleştirerek elde edebileceklerine inandığını kaydetti.

Bu arada, ödül töreni öncesinde National Geographic dergisinin yayın yönetmeni Nesibe Bat, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Avni Danyal Gökhan Altuntaş Edibe Sözen Nesibe Bat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title