Haberler

2. Abdülhamit Han Eskitilmiş Kılıç Oyunu' Gönülleri Fethetti

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında sahnelenen, '2. Abdülhamit Han Eskitilmiş Kılıç' adlı oyun tiyatroseverlerin gönlünü fethetti.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen oyuna, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen tiyatro festivali kapsamında sahnelenen oyun, tiyatro severler tarafından büyük beğeni aldı. Osmanlının kudretli padişahı II. Abdülhamid'in hayatını konu alan Eskitilmiş Kılıç Sultan II. Abdülhamid Han adlı oyun sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunculara teşekkür plaketi takdim etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda ayrıca konuk Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Dusen Kaseinov'a, üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.

"SANATA, SANATÇIYA VE SANATSEVERE DEĞER VEREN BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Gecede oyunun sonunda kısa bir açıklama yapan usta oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Bilecik'te çok güzel karşılandıklarını ve çok muhteşem bir şehir ile karşılaştıklarını belirtti. Oynadıkları tiyatro oyunuyla Bilecik'te sanata sanatçıya ve sanatsevere değer veren bir Belediye Başkanını gördüklerini vurgulayan Türkoğlu, "Bütün tiyatroseverlerin ayağına sağlık diyoruz. Alkışlardan da anladığımız üzere oyunumuz çok beğenildi. Bir kere burada şunu söylemek istiyorum. Ben Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya böyle bir kültür ve kongre merkezini kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Sebebini de söyleyeyim. Biz birçok yer geziyoruz. Ancak Bilecik'te harika kulisler, harika bir seyirci ve güzel bir tiyatro salonu ile karşılaştık. İnsanına kıymet veren inşallah beka bulur. Çok teşekkür ediyorum" diye duygularını dile getirdi.

Etkinlik, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve oyuncuların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Yağcı Kazakistan Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title