Haberler

2.500 Öğrenci BESYO Müsabakalarına Katıldı

Güncelleme:

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okuluna girmek için 2.500 öğrenci ter döktü.

2.500 BESYO'cu kapıştı!

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okulu parkur sınavına katılan 2.500 öğrenci üniversiteye alınacak.

240 BESYO'cu arasına girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Yapılan parkur sınavına Türkiye'nin birçok ilinden katılan öğrenciler verdikleri zorlu mücadelenin ardından müjdeli haberi beklemek için yaşadıkları şehirlere döndüler.

"İZDİHAMI ÖNLEDİK"

Parkur sınavı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulu Bölüm Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Murat Şahin, profesyonel bir şekilde parkur sınavını tamamladıklarını belirtti.

Şahin, "Batman Üniversitesi olarak her yıl yapılan parkur sınavlarının öğrenciler açısından daha rahat geçmesi adına sürekli olarak çözüm arayışındayız. Örnek olarak geçtiğimiz yıllarda yaşanan izdihamları önlemek adına, bu sınav öncesinde günlük parkur sınavına 500 öğrencinin alınacağını belirtmiştik. Sınava başvuru yapan yaklaşık 500 bayan öğrenci adayı vardı. Erkek öğrencilere oranla fiziksel açıdan zayıf olan bayan öğrencileri ilk gün parkur sınavına alarak ilk sıkıntılı etabı atlatmıştık. Geriye kalan 2.000 erkek adayı her gün düzenli olarak parkur sınavına çıkararak geçtiğimiz yıllarda yaşanan izdiham önüne geçmeyi başardık" dedi.

FOTOSEL VE 8 KAMERA DEVREDEYDİ

Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük için Batman Üniversitesi'ne başvuran 2.500 öğrenci adayı parkur sınavında 8 kamera ile gözetlendiler.

Bu konunun hassasiyetine değinen Bölüm Müdürü Hacı Murat Şahin, "Öğrenci adaylarının kafalarında soru işaretlerinin yaşanmaması adına parkur alanı sürekli olarak gözetim altında tutuldu. Bunu yine örnekleyecek olursak, bir öğrenci parkura başladığı anda "fotosel" ile fotoğrafı çekilmektedir. Parkur süresince 8 kamerada kendisini izlemekte ve aday bitiş noktasına geldiği anda tekrar "fotosel" çekimi yapılarak öğrencinin derecesi hesaplanır ve salonun her alanından görünen ekranda otomatik olarak derecesi verilir. Şahin, Bu sistemle birlikte öğrenci adaylarının zihinlerinde oluşabilecek soru işaretlerinin de önüne geçilmiştir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Batman Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title