Haberler

2,5 Aydır Yoğun Bakımda!

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, usta şair Cemal Safi'nin 2,5 aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini duyurdu.


Orhan Gencebay'ın 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi'nin, 2,5 aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Ses sanatçısı Onur Akay, usta şair Cemal Safi'nin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini Instagram adresinden duyurarak takipçilerinden dua istedi. Akay, usta şairin adının verildiği Şair Cemal Safi Sokak'ta bulunan kaldırımların ise, uzun süredir onarılmadığını iddia etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ!

Şair Cemal Safi Sokak'ta bulunan kaldırım taşlarının sokağa dağılmış durumda olduğunu gösteren fotoğrafları Instagram adresinden paylaşan ünlü sanatçı Onur Akay, "Rüyalarım Olmasa ve Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilen Cemal Safi hocamız, 2,5 aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. KOAH hastası olan hocamız için dualarınızı bekliyorum. Hocamızın haberi yok ama Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde bulunan Şair Cemal Safi Sokak'ta ise, kaldırım taşları uzun süredir sokağa dağılmış durumda ve yetkililer bu konuda bir şeyler yapmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konuya dikkatini çekmek istiyorum. Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın genel başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Samsun Temsilciliği'nin de bulunduğu, Kadıköy Mahallesi Şair Cemal Safi Sokak'ta bulunan kaldırımlar onarılmayı bekliyor." notunu düştü.

ORHAN GENCEBAY'LA BİRLİKTE VERİLMİŞTİ

2013 yılında Orhan Gencebay'ın adı Samsun Gebi Caddesi'nin 100. Yıl Bulvarı ile Aziziye Caddesi'nin kesiştiği yere verilmiş, Cemal Safi'nin adı ise, Kadıköy ve Reşadiye Mahallelerini birbirine bağlayan İstikamet Sokak'a verilmişti.

CEMAL SAFİ KİMDİR?

1938 yılında Samsun'da dünyaya gelen usta şair Cemal Safi, 1993 yılına kadaɾ yazdığı şiiɾleɾi Vuɾgun adlı ilk
kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış ismi ile yayınlandı. Şairin bugüne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi çok sayıda sanatçı ve besteci tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. Eserleri ise Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi çok sayıda usta yorumcu tarafından okundu. Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen Safi, Eminescu madalyası başta olmak üzere, defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile, TRT'nin Yılın Şairi gibi sayısız ödüle lâyık görüldü.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Orhan Gencebay Cemal Safi Onur Akay Samsun Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title