Haberler

1sezgin Tanrıkulu : İktidar Faili Meçhul Cinayetlere İlişkin Açılan Davaların Üzerini Kapatmaya...

Sezgin Tanrıkulu : İktidar faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davaların üzerini kapatmaya çalışıyor CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, iktidarın, faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davaların üzerini kapatmaya çalıştığını iddia etti.

Sezgin Tanrıkulu : İktidar faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davaların üzerini kapatmaya çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, iktidarın, faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davaların üzerini kapatmaya çalıştığını iddia etti. Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, faili meçhul cinayetlere değindi. Binlerce insanın faili meçhul cinayete kurban gittiğini belirten Tanrıkulu, ancak o dönemlerle henüz yüzleşilemediğini ifade etti.

İktidarın, faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davaların üzerini kapatmaya çalıştığını savunan Tanrıkulu, bütün bu davaların nakledilmesinin ve ardından cezasızlıkla sonuçlanmasının nedeninin hükümet olduğunu öne sürdü.

Tanrıkulu, "İç güvenilik paketiyle de bunu yapmaya çalışıyorlar. Örneğin Cizre'de öldürülen Nihat'ın davası... Polisin ifadesi var. Delillerin nasıl saklandığı açısından çok çarpıcı ifade. Deliller kaybedildi, gizlendi. İçişleri Bakanı, 'güvenlik güçleri bunu yapmamıştır' demişti. Bu olay nedeniyle İçişleri Bakanı özür dilemeli ve istifa etmeli. Diğer bir olay, Bingöl'de öldürülen dört kişi. İddianameye bakın, bu dört kişinin olayla ilgili olmadığı ortaya çıkmıştır. 'Gerekli ceza verilmiştir' diyen Davutoğlu şimdi buna ne söyleyecek?" dedi.

Tanrıkulu, 2007 yılında Polis Vazife ve Salahiyet Yasası'nın yürürlüğe girdiğini, o günden bu güne kadar öldürülen insan sayısının 183 olduğunu ifade ederek, "Polisin elinde bu yetkiler varken 183 kişi öldürülmüş ise eğer iç güvenlik yasası çıktıktan sonra ne olacak? Bundan sonra meydana gelecek bütün bu cinayetlerin sorumlusu bu yasaya 'evet' diyenlerdir" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, çocukların cezaevlerinde işkenceye maruz kaldıklarına ilişkin haberleri değerlendirdi. Pozantı Cezaevi'nde yaşananları da anımsatan Tanrıkulu, "Bir cezasızlık var. Bunun nedeni, başta hükümetin antidemokratik zihniyeti olmak üzere yargıdaki zihniyettir, hoşgörüdür ve korumadır. Bu koruma ve hoşgörü ortadan kalkmadığı sürece, işkence sistematik olarak devam edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

gerçekMobil-ANDROID:

hüseyin aygün sezgin tanrıkulu k.kilictaroglu gürsel tekin bunlar chpnin içindeki pkklilar..ve malesef chpyi bir pkk partisi yapıyorlar..ulusalcilari tasfiye yapıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title