Haberler

1güler Sabancı Davutoğlu ve Babacan'ın Açıklamalarını Umutla Karşılıyoruz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,

"Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz"

"Sayın Davutoğlu'nun Türkiye ekonomisi ile ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzde ki 2015-2018 dönemine yönelik sanayi strateji çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti"

"Toplumsal barış, hukuk reformu, yeni anayasa ve birlik beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmamız tabi ki her şeyin başı"

"En az yüzde 5-6 büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için ekonomik ve sanayi politikamızda kapsamlı uzun vadeli, cesur ve gerçekçi reform gerekiyor"

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHA Brisa'nın 'Sürdürülebilir Değişim Konferansı' Sabancı Center'da yapıldı. Konferansa katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuşmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonomi alanında yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Sabancı, "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz" dedi. Sabancı, 'Dünyada ki ekonomik ve siyasi gelişmeler, çevre ülkelerde yaşananlar, iklim değişikliğinin etkileri, ülkemizdeki uzun süren seçim süreci göz önüne alındığında; dirayetle uygulanan mali disiplin ile Türkiye'nin yüzde 3-4 bandından büyüdüğünü görüyoruz. Bu büyüme iyi bir performans olarak kabul edilebilir" diye konuştu.

"SANAYİYE, ÖNEM VE ÖNCELİK ATFEDEN AÇIKLAMALARINI UMUTLA KARŞILIYORUZ"

Ancak gelecekte bunun yeterli olmayacağını belirten Güler Sabancı, "Hedefimiz, makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmamız lazım. Toplumsal barış, hukuk reformu, yeni anayasa ve birlik beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmamız tabi ki her şeyin başı" dedi. Sabancı, "Ancak, en az yüzde 5-6 büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için ekonomik ve sanayi politikamızda kapsamlı uzun vadeli, cesur ve gerçekçi reform gerekiyor. Dünyada katma değer zincirleri, yeni teknolojilerle, baş döndürücü bir şekilde değişiyor. Sizler bu değişimin içinde yaşıyorsunuz. Yeni teknolojiler, inovasyon, girişimcilikle beraber hizmet sektörüyle, sanayi sektörü arasında ki sınırları kaldırıyor. Türkiye ancak bu yeni teknoloji devrimine öncelikle sanayisiyle entegre olursa istediğimiz hızlı büyüme dönemine girebilir. Bu bağlamda Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ"

Sanayi ve üretimin uzun vadeli, sabırlı, sebatlı olmayı gerektirdiğine dikkat çeken Sabancı, "İşte Brisa'nın 25. konferansındayız. Yıllar gerektiriyor, emek istiyor ve sabır gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Güler Sabancı, "Sayın Davutoğlu'nun Türkiye ekonomisi ile ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzde ki 2015-2018 dönemine yönelik sanayi strateji çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Geleceğin teknolojilerini göz önüne alan sürdürülebilirliği ve rekabetçiliği ön planda tutan, dinamik gençliğimizin eğitim ihtiyacına yön verecek; sermaye ve finansman altyapımızı daha uzun vadeye yönlendirecek, iş gücü ve vergi politikalarını, atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen, yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Güler Sabancı Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title