Haberler

    194 Kaçak Göçmen Kurtarıldı

    Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan 194 Suriyeli, içinde bulundukları gemi İtalya açıklarında batmak üzereyken kurtarıldı.

    Türkiye'den hareket eden 30 metrelik bir teknede bulunan Suriyeli 194 kaçak göçmen, batmakta olan tekneden son anda kurtarıldı. Göçmenlerin kurtarılmasının ardından tekne battı. Olay İtalya kıyılarının 139 mil açığında meydana geldi.

    Teknede, 38'i çocuk ve 23'ü kadın toplam 194 kişi bulunuyordu. Kadınların ikisinin hamile olduğu açıklandı. İtalya, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin ilk duraklarından biri konumunda.

    Geçen ekim ayında peşpeşe iki teknenin alabora olması sonucu 400 göçmenin hayatını kaybetmesinin ardından İtalyan silahlı kuvvetleri "Mare Nostrum" (Bizim Deniz) adı verilen insani yardım operasyonunu başlatmıştı.

    Kasım ayında da Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında seyrederken kontrolden çıkan Kiribati bandıralı bir kuru yük gemisi kurtarılmış, gemide

    Yine Kasım ayında, 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir gemi KKTC açıklarında arıza yapmış, sürüklenen

    Onbinlerce kaçak göçmen Avrupa'da

    Son iki yıl içinde toplam 48 bin Afrikalı göçmen Avrupa topraklarına ayak bastı. Göçmenlerin çoğu Eritre, Somali ve Uganda gibi ülkelerden buraya gidiyor.

    BM 2013'te yaptığı açıklamada Eritre'den her ay 3 bin kişinin kaçtığını rapor etti. 2011'deyse Arap Baharı'nın başlaması da Avrupa'ya kaçışların sayısını artırdı.

    Kaynak: Reuters

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title