Haberler

ABD Başkanı Obama 24 Nisan'da "Soykırım" Demeyecek

Güncelleme:

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama 1915'in 100. yılında da 'soykırım' demeyecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 1915'te yaşananlarla ilgili açıklamasında bu yıl da 'soykırım' ifadesini kullanmayacağı bildirildi.

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre karar, ABD yönetiminde üst düzey yetkililerin Ermeni ve Amerikan liderlerle Salı günü yaptıkları görüşmelerin ardından alındı.

BEYAZ SARAY: METİNDE SOYKIRIM İFADESİ YOK

Beyaz Saray, yetkililerin ABD'nin 1915'te yaşananların 100. yılını 'gerçeklerin tam, dürüst ve adil olarak kabullenilmesi çağrısı yapmak' için kullanabileceğini fakat metinde 'soykırım' ifadesi olmadığını belirtti.

BBC Türkçe'de yayımlanan haberde, AP'nin aktardığına göre Cumhuriyetçi Adam Schiff, Başkan Obama'nın kararından duyduğu hayal kırıklığını şu sözlerle dile getirdi:

"ABD uzun bir dönem insan haklarında yol gösterici olmakla, zulümlere karşı sesini yükseltmek, kendi geçmişi ve başkalarının geçmişindeki sancılı dönemlerle yüzleşmekle övünmüştür. Bu, Devlet Başkanı veya Kongre tarafından soykırımın inkârına suç ortaklığı yapma politikasıyla bağdaşmıyor."

"BEKLENTİLERİ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ ANCAK..."

Beyaz Saray ise, Obama'nın bu yıl farklı bir dil kullanmasına dair beklentileri anlayışla karşıladıklarını fakat, ABD yönetiminin tavrının, 'geçmişin kabullenilmesi ve mevcut dönemde de hayatların kurtarılmasında bölgesel ortaklarla yürütülen çalışmaların dirayeti için' doğru olduğuna inandıklarını ifade etti.

Beyaz Saray ayrıca, Ermenistan'da Cuma günü düzenlenecek törene Hazine Bakanı Jacob Lew'in katılacağını duyurdu.

YİNE "MEDS YEGHERN" DİYECEK

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış'ın haberine göre de ABD yönteminden bir yetkili, Obama'nın 24 Nisan bildirisinde 1915'te yaşananlarla ilgili bu sene de 'soykırım' yerine 'Büyük Felaket' anlamına gelen 'Meds Yeghern' ifadesini kullanacağını söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Associated Press Barack Obama Beyaz Saray Dünya Haberler

500

Yorumlar (64)

omermobilWeb@haberler.com:

Bizim ulkenin insanlari cok cahil yorumlarin cogu abdnin ne dedigi onemli degil diyor malesef egitimsiz bizimkiler gelismis ulkelerin hangisine gidersen git ilkokuldan itibaren size gercekler tam anlamiyla anlatilir ki cahil kalip boyle sacmalamayasiniz diye. Abd dunyanin lideridir bu sadece ordusu olarak en guclu oldugu icin degil bu dunyada para konusur. Butun arap ulkelerin padasini malvarligini topla bunu ustune rusyanin parasini malini yukle o da yetmedi cin japonya hindistan brezilya kore kisacasi dunyanin butun servetini bir araya topla abdnin serveti yaninda bir hic kalir. Bu da yetmihofmus gibi dunyanin butun merkez bankalarinin kilit hisselefi abdnindir mesela turkiye merkez bankasi abd ne derse onu yapmak zorundadir. Bu dunyada sadece abd ambafgo uygulayabilir abd sizi silerse surunursunuz bakin turkiyenin para trafigine yaptirim uygulamayi dusunuyor eger ki bu gerceklesirse ambargolar baslarsa turkihe felc olur 50 yil geriye gideriz. Halki abd dusmani yapan akpdir abdden gecinen abdnin kredileriyle ayakta duran turkiye halki yani bizler yedigimiz kaba tukurmekle suclaniyofuz cunku dogrulari anlatan yok lider dedigin dogru konusur bizimkiler yalanlariyla bizleri ucurumdan attilar.

40
5
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

cahillerle tartismak gercekten zordur ermeni diasorasina destek oldugumu pkkyi destekledigimi yazmissin ki sen okudugunu anlamiyorsun cok geri zekalisin. abdden gecinen ulkeler abdnin verdigi krediyle kalkinan ulkeler ve natoya uye ulkeler abdnin yegenleri sayilir ki ermenidtan nato uyesi de degil biz abdye daha yakiniz ermenistan uzak yegeni durumunda. abd kendi yegenlerini mutlu eder bakin butun nato ulkeleri mutludur o ulkelerin liderleri ic siyaset icin bdnin arkasindan halki abd dusmani yapmaz cunku buna ikiyuzluluk nankorluk hainlik denir turkiyede liderler bu katagoriye giriyor halki abd dusmani yaptilar. madem ki abd dusmanisin kopar ipleri kapat merkez bankasini cik natodan senin gercek abd dusmani oldugunu goreyim diyen abd haksiz mi. gidip abdye para dilen savunma dilen her turlu destegini al sonra halkin karsisina cik abdye ihtiyacimiz yok de iste butun bu hareketlerin ne oldugunu ustte siraladim. turkiye akpden ibaret degildir bize dogrulari anlatacak ikiyuzlu nankor olmayan seviyeli liderler lazim bu isler yalancilikla yurumez abd bikti ve hakli. abd kendi yegenlerini mutlu yapan ulkedirgidin diger nato ulkelerine hicbir lider ikiyuzlu degildir abdyi halka kotuleyip halki abd dusmani yapma pesinde degiller. ermeni diasporasinin ve pkknin senin gibi cahilleri cok sever. bu son cevabim senden biktim egitimsizsin insanlik seviyen cok dusuk hittab etmesini de bilmiyorsun biraz kendini egitirsen boyle aval aval catmazsin gercek bilgilerle tartisabilirsin hayallerle rezil olmazsin

34
1
yanıtYanıtla
Filmin adı Omarın ABD ve ermeni aşkı:

Omar, içip de mi yazıyon lan. Amerika gittiği yerdeki mutlu etmek için uğraşıyormuş Irak, Suriye ve Afganistan''''ı çok mutlu etti insanlar savaştlarda perişan oldu, öldü, ekonomileri sıfırlandı, ülkeleri harabeye döndü yüzyıl geri gittiler be sen ne diyon bu neyin aldatmacası lan. ABD askeri yardım amaçlı diye hangi ülkeye girdiyse o ülke perişan oldu, yardım etmek, mutlu etmek isteyen savaş bile olsa sonrası orayı kalkındırmak için yardım eder ama nerde savaşı çıkarıp ülkeyi duman edip çıkıp gidiyor. Sen ne maval okuyorsun bir başkalarına cahil diyorsun, sencahilin hasısın ki bunlara inanacağımızı sandın Omarcık, ABD Ermenistan''''a gelip biraz da sizi mutlu etsin.

1
27
yanıtYanıtla
Omar yazdıklarını okudum da:

Omar, sayfalarda yazdıklarını okudum: Türkler ABD''ye ikiyüzlülük yapmış, nankörlük etmiş kötü yeğenimiş, Ermenilerse dürüst iyi yeğenimiş; ABD''ye muhtaçmışız onlara boyu eğmeliymişiz, lan sen ne diyon Türk ve Müslüman düşmanı! Bi de ermeni olduğun belli olduğu halde bizi aptal yerine koyup utanmadan adını Omar yazmışsın. Senin gibi 30 hain de senin yorumunu beğendiğini belirtmiş. Ulan bu ülkede en zenginler ermeni be, içimizde yılan beslemişiz. Bizler yüce gönüllüyüz ama aptal değiliz ve tabii elhamdüllillah Müslümanız. Soydaşların dışarıda sen ve senin gibiler PKK ile işbirliği yaparak içeride kuyumuzu kazıyorsunuz ama yüce Allah dürüst, mert olan, hak yolunda olan milletimizin yanında olacaktır kafir.

1
26
yanıtYanıtla
DÜNYANIN EN BÜYÜK SOYKIRIMIDOĞU TÜRKİST:

Doğu Türkistan Çin komünist orduları tarafından işgal edilmeden önce yani 1949 yılında nüfusu 25 milyon civarında idi. . . Nüfusun yüzde 95 ini uygur, kazaklar oluştururken, yüzde 5 ini çinliler oluştururdu. . İşgalden sonra uygulanan asimilasyon ve kürtaj ile 35 milyon uygur bebek doğmadan anne karnında öldürüldü. Milyonlarca türk yok edildi. Şehirlerde1, kırsalda iki çocuk uygulaması ile türklerin ürümesi durduruldu. Uygur kadınların yüzde 22 kısırlaştırıldı. Eğer Türkistan çin tarafından işgal edilmemiş olsaydı bugün türkistanın nüfusu 75 milyon civarında olacaktı. . . . En büyük soykırım TÜRKE yapılmıştır. . . . .

22
0
yanıtYanıtla
ANTİ:

YA BENİM ANLAYAMADIĞIM KONU DÜNYADA O KADAR ÇOK VAHŞET YAŞANIYOR İNSANLAR BİRBİRİNİ KIRIP GEÇİRİYOR, ALLAHIN BİR KULUDA ÇIKIP BU YAŞANANLAR SOYKIRIM DAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL DEMİYOR. İSRAİLİN FİLİSTİNE YAPTIGI, MISIR OLAYLARI , AFKANİSTAN, HA EN ÖNEMLİSİ HİTLERİN YAHUDİLERE YAPTIKLARI , PEKİ BUNLAR NİYE BU KADAR SÖZ KONUSU YAPILIP TARTIŞILMIYOR. HER YIL AYNI KONU, SOYKIRIM OLDUMU OLMADIMI, YA NEYİ TARTIŞIYONUZ HALA . SOYKIRIM OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ NEDEN HALA TÜRKİYEDE YAŞIYOSUNUZ VEYA YAŞATIYORSUNUZ. . . . . . . .

9
9
yanıtYanıtla
ZENCİ TÜRK:

vaybe 1945 yılında Japonyanın en büyük iki şehrine Atom Bombası atıp bir anda yüzbinlerce insanı öldüren Katil ABD nin başkanı Soykırım dese ne olur demese ne olur. . . Dünyanın en Büyük soykırımcısı ABD. . . .

14
2
yanıtYanıtla
adanalımobilWeb@haberler.com:

Obama gitsin önce ülkesindeki ırkçılık ile mücadele etsin, soykırım Türklere yapılmıştır,anadolu da hocalıda..karabağda..

14
2
yanıtYanıtla
GERÇEK ERZURUMLUmobilWeb@haberler.com:

Herbiji HDP

4
10
yanıtYanıtla
Kara halilMobil-IOS:

Soykirim yapilmamistir. Amerika ve avrupa ulkeleri bunu cok iyi biliyolar. Ama islerine gelmiyor.hicbiri istemiyo turkiyenin buyemesini . Kim isterki ben yeni Bir araba aldim ayni hafta camlarini kirdilar Benim komsularim. Gerisini siz dusunun

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title