Haberler

Ermeni Kongresinde Ermenilere Vatandaşlık Verilmesi İstendi

Güncelleme:

Ankara'da düzenlenen kongrede, 1915 yılında sürgün edilen ve vatandaşlıktan atılan Ermenilere nüfus cüzdanı verilmesi teklifi yapıldı.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve Batı Ermenileri Ulusal Kongresi’nin (BEUK) düzenlediği “2015 perspektifinden Hrant Dink suikastına bakmak” forumunda Diaspora Ermenilerinden “İsteyenlere TC nüfus cüzdanı ve pasaportu verilsin” önerisi geldi. BEUK’u temsilen Ermenistan Parlamentonsu Milletvekili Arakadz Akhoyan ve Sevag Arstruni’nin katıldığı, forumda Amerika Ermeni toplumundan akademisyen George Aghjayan, BDP’den Nazmi Gür, İsmail Beşikçi, Fikret Başkaya da konuşma yaptı.

Forumda, 1915’in 100. yılı yaklaşırken Türkiye tarafının atılması gereken adımlar konusunda ilk kez şu öneriler dile getirildi: Gayrimüslimlerin vatandaşlıktan çıkarılma kararları iptal edilerek vatandaşlık hakları iade edilsin. İsteyenlere TC nüfus cüzdanı ve pasaportu verilsin. Tarihsel topraklarına dönmek isteyenlere izin verilsin. Osmanlı tapu kayıtları herkese açılsın. Askeri arşive erişim sağlansın. Cumhurbaşkanlığı köşkü olarak kullanılan Kasapyan ailesinin evi ve Trabzon’daki Atatürk köşkü Kabayannis ailesine iade edilsin.

İNKÂRA SON VERİLMELİ

Başbakanlık bünyesinde çalışan, “Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu” lağvedilsin. Soykırımın inkârına yönelik yürütülen faaliyetlere son verildiği deklare edilsin ve 2014 Başbakanlık bütçesinden bunun için ayrılan pay iptal edilsin. Emval-i metruke yasalarıyla el konulan mülklere ilişkin 35 bölgedeki komisyonlar tarafından kaydı tutulan defterler açığa çıkartılsın. Devlet kuruluşlarının el koyduğu mülkler hak sahiplerine geri verilsin.

‘VATANDAŞLIK ADALETİN YOLUNU AÇAR’

Batı Ermenileri Ulusal Kongresi temsilcisi Sevag Artsruni, 1915’ten bu yana yurtdışında yaşamak zorunda bırakılan Ermenilere vatandaşlık hakkının iade edilmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Siyasi farklılıklarına rağmen, foruma katılanlar 1915’te Ermenilere karşı işlenen suçların telafisini, iç sorun olarak ele aldı. Osmanlı Ermenilerinin bugünkü varisleri konusunda atılması gereken öncelikli adım, onların vatandaşlık hakkının iade edilmesidir. Türkiye, bu sayede, geçmişte yapılan adaletsizlik, usulsüzlük ve hak ihlalleri konusunda ilerici adımlar atmaya başlayabilir. Bu aynı zamanda, Türkiye’nin kendi Ermeni yurttaşları konusunda da etkin bir adım olacaktır.”

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ermenistan Hrant Dink Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (32)

HAYİN.LERE.BAKerol_erol_23@hotmail.com:

BİZİ SAVASTA SIRTIMIZDAN VURDUGUNUZU SÖLEMİYORUM BİLE KÜRT POSTUNA BURUNMÜŞ İNSAN MUSFETTELERİ UNUTTUKMU ERZURUMU YAPTIGINIZ KATLIYAMLARI KATLIYAM YAPTINIZ ARKAMIZDAN VURDUNUZ BİZDE DELERİNİZİN CANINI ALDIK VE SÜRDÜK UZAK DUR BİZDEN ERMENİ AKP SİZE VATANDAŞLIK VERİRSE KENDİ İPİNİ.DE CEKMİŞ OLUR

26
6
yanıtYanıtla
Baver WANDObaver3@hotmail.com:

Ermeni Kardeşlerimize çok büyük haksızlıklar yapılmıştır ve Mazlum bir halktır.Ben bir Kürt olarak Babalarımız adına Onlardan Özürdiliyorum .Gelsinler onlarla ekmeğimizide bahçemizide suyumuzuda paylaşmaya hazırım.Bu dünya yalandır geçiçidir Kimseye kalmaz.

1
29
yanıtYanıtla
bawer bawermyyyppprrr333@hotmail.com:

sen önce kendin e kemik bul

yanıt0
yanıt0
Kanuni Sultan Süleymanbmw-m9-power@hotmail.de:

Dünyada en kalles,egoist insanlar yahudi ve ermeniler dir

yanıt0
yanıt0
kovulsunlarfikret_601121@hotmail.com:

vatandaşlığı bırak istanbulda 100.000 den fazla kaçak çalışan ermenileri sınır dışına atmalılar...baksana hepimiz ermeniyiz diye yeri geldiğinde nara atıyor

28
1
yanıtYanıtla
3emiremir343444@yahoo.com:

oldu bide uzanalim istiyosaniz yuzsuzlere bak, yediginiz kaba pislemeseydiniz,suruldukten sonra yolda telef oldunuz sonra osmanli soykirim yapti. mademki yapti nerde bu mezarlar gosterin,ispat edinde herkes gorsun ozaman.

27
2
yanıtYanıtla
Bir Türkashleyselinn@hotmail.com:

Genelleme yapmak istemem.Ancak Ermeni'den bir Türk'e iyilikten ziyade hep kötülük gelmiştir.Buna bizzat şahidim. Ermenilere vatandaşlık verilsin istemiyoruz.Gitsinler kendi ülkelerinde vatandaşlıklarını alsınlar. Besle kargayı oysun gözünü hesabı ilerde TC'nin başını ağrıtacaktır bu Türk kimliği adı altındaki Ermeniler.Dünyaya bizim propagandamızı yapacaklar bizi içten bölmeye çalışacaklardır.Olabilecek şeyler bunlar. Ayrıca bu hadise dost ve kardeş Azerbaycan'ı Türkiye'ye küstürecektir. Bunların olmamasını temenni ediyorum.Hem Türkiye bize soykırım yaptı diye protesto yapıyorlar her daim hem de soykırım yaptığını düşündüğü devlette yaşıyorlar arkadaş.Yaşama madem soykırım yaptık git kendi ülkende yaşa!

25
1
yanıtYanıtla
FIRTINAsevmek_ve_unutulmak_18@hotmail.com:

Her gün bayrağımızı yakan liderleri olduğu sürece onlara değil vatandaşlık ülkeye bile sokmamak lazım...

21
5
yanıtYanıtla
GÜNALTAY TURANboond34@hotmail.com:

Ne kadar Masumca bir teklif değilmi ? Hey Ermeniler Bu teklifin başına UTANARAK Kelimesinide eklemeniz gerekirdi. Şerefli karakter sahibi Ermeniye yakışan budur. Sizi BİZANS Zulmünden kurtaran TÜRK lerle 1000 yıl barış içinde yaşıyacaksınız. Türklerin 7 düvelle savaşırken arkadan vuracaksınız. UTANMADAN da bu teklifi yapacaksınız. Ermenistan Perlamentosundan Özür kararı çıkarın. Uluslararası Birleşmiş Milletler Nezdinde TÜRK Milletinden bu Özürü tescilleyerek tarihinizdeki önce bu Kalleşliği Şerefsizliği temizleyin SONRA BAKARIZ

23
3
yanıtYanıtla
coşkuncos.28@hotmail.com:

Vatandaşlık verilsin..EEEE Sonra ne olacak..Tertibe bak..?? Vatandaşlığı alır almaz,Mahkemelere TÜRKİYE CUMHURİYETİ Aleyhine Toprak ve tazminat İSTEĞİ ile DAVA AÇMAK İç hukuk yolunu tükettikten sonra,AİHM'e başvurarak ULUSLARARASI DAVA AÇMAK..??Bir kişi bile kazansa emsal olur..??

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title