Haberler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

İzmir'de Vatan Partisi üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

İzmir'de Vatan Partisi üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Vapur İskelesi önünde toplanan Vatan Partisi üyeleri, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk" pankartı arkasında kortej oluşturup, slogan atarak yürüyüşe geçti. Terör örgütü ASALA'nın şehit ettiği diplomatların fotoğraflarını ve iddialara tepki içeren dövizleri de taşıyan gruba marşlarla Karşıyaka Belediye Bandosu eşlik etti.

Atakent Mahallesi'ndeki Şehit Diplomatlar Anıtı önüne kadar yürüyen grup üyeleri, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra anıta çelenk bıraktı.

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından Viyana'da şehit edilen diplomat Erdoğan Özen'in kardeşi Ertan Özen, burada yaptığı konuşmada, örgütün 1973-1986 yıllarındaki eylemlerinde 34 masum Türk diplomatını, eşlerini ve çocuklarını katlettiğini vurguladı. Ağabeyinin de 1984 yılında şehit edildiğini hatırlatan Özen, Ermeni iddialarına ilişkin dış politikada daha etkin diplomasi yapılmasını istedi.

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney de Ermeni iddialarına karşılık dış politikada Türkiye'nin kendisini savunmayı bırakması gerektiğini savunarak, "En iyi savunma diplomatik taarruzdur. Ermenilerin iddiaları karşısında yüzde yüz haklı olduğumuz bir davada kaybeden olmamalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

title