Haberler

Vatan Partisi Üyesi Grup Soykırım İddialarına Tepki Gösterdi

Güncelleme:

Antalya'da Vatan Partisi üyesi bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

Kazım Özalp Caddesi'ndeki meydanda toplanan ve ellerinde Türkiye ile Azerbaycan bayrakları bulunan grup, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk" pankartını açtı. Grup, slogan atarak Ermeni iddialarını protesto etti. Göstericilere, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Armen, Ermenilerin zorunlu göç ettirilmesinin, Ermeni çetelerine karşı vatanın savunulması için yapıldığını söyledi.

Sözde "Ermeni soykırımının" emperyalist bir yalan olduğunu vurgulayan Armen, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk. İçte ve dışta sürdürülen hukuk tanımaz kampanyalara karşı birlik olmalıyız. Bu yalana şiddetle karşı çıkmalıyız" dedi. Grup, daha sonra dağıldı.

Alanya

Alanya ilçesinde de Vatan Partisi İlçe Teşkilatı üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etti.

Alanya PTT Şubesi önünde bir araya gelen bir grup partili, Avrupa Parlamentosu ve Vatikan'ın 1915 olayları ile ilgili aldıkları kararlara slogan atarak tepki gösterdi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Fark Kurtoğlu, burada yaptığı açıklamada, emperyalistlerin Papa Francesco'yu da olaya dahil ettiğini söyledi.

"Batının tarihi doğuya Haçlı seferleri düzenleme tarihidir" diyen Kurtoğlu, şöyle konuştu:

"Avrasya'da aydınlanmanın ve ilerlemenin yükseldiği günümüzde Avrupa, Ortaçağ karanlığına geri dönüyor. Papa engizisyon papazları gibi hükümler veriyor. Bu durum, Avrupa insanının hak ettiği durum değildir. Papalığın sicili bu konuda bozuktur. Daha dün Hitler'in, Mussolini'nin insanlığa yaptıkları zulümlere şapka çıkaran Papalık makamı şimdi yeni emperyalist efendilerin emrinde bölgemiz halklarının birbirine girmesi için yeni roller üstleniyor."

Açıklamanın ardından grup, bölgeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Alanya Özalp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title