Haberler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddiaları

Türk Dünyası Birlik Platformu üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etti.

Türk Dünyası Birlik Platformu üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etti.

Türk Dünyası Birlik Platformu Genel Sekreteri Ahmet Alkan, Tarsus ilçesi Molla Kerim Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, 100 yıl önce Molla Kerim'in Ermeni çetelerce katledildiği Baç Köprüsü'nde (Jüstinyen köprüsü) sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Ermenistan devleti ve Ermeni diasporasının yanı sıra birçok Türk düşmanı çevreler tarafından 2015 yılının modern haçlı seferi yılı olarak belirlendiğini savunan Alkan, şunları kaydetti:

"1915 yılında Türk devletine haince saldıran Ermeni çetelerin hukuk çerçevesinde durdurulması için yapılan hareketler ve Ermeni meselesini çözmek için alınan tehcir kararı bazı çevrelerce bir soykırım olarak adlandırılmaya çalışılıyor. Bu olayların yüzüncü yılına girmiş olmamız sebebiyle, ülkemize ve milletimize karşı topyekun bir siyasi saldırı başlamıştır. Sözde soykırımın yüzüncü yılı bahanesiyle başlayan bu saldırıların hiçbir bilimsel yanı bulunmamaktadır. Ermeni tehciri ve beraberinde yaşanan olayların tarihçilerce tartışılması için Türkiye Cumhuriyeti'nin çeşitli girişimlerine rağmen, muhataplarımız bunu kabul etmemiş, bunun yerine hiçbir hukuksal geçerliliği olmayan siyasi hamlelerle ülkemizin itibarını bozmaya çalışmışlardır. Bu durum bugün de devam etmektedir."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Alkan Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title