Haberler

1915'in 100'üncü Yılında Sessizce Yürüdüler

Sultanahmet Meydanı’nda toplanan bir grup, 1915 olaylarının 100’üncü yılı nedeniyle Eminönü’ne sessiz yürüyüş düzenledi.

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan bir grup, 1915 olaylarının 100'üncü yılı nedeniyle Eminönü'ne sessiz yürüyüş düzenledi.

1915 Ermeni olaylarının 100'üncü yılı nedeniyle Sultanahmet Meydanı'ndaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi önünde bir araya gelen kalabalık grup, müze önüne karanfil bıraktı. Grup daha sonra pankart açarak, yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce yürümeye başladı. 1915 yılında hayatını kaybeden Ermenilerin fotoğrafını taşıyan grup, yere karanfil bıraktı. Grup, Türkçe, İngilizce ve Ermenice yapılan basın açıklamasının ardından, ellerinde karanfillerle kortej eşliğinde Eminönü'ne kadar sessizce yürüdü. Rıhtımda toplanan grup, tekneye binerek Kadıköy'e geçti.

Grup adına Türkçe basın açıklamasını yapan Eren Keskin, "Tam 100 yıl önce bugün, Ermeni soykırımının başlangıcını temsil eden İstanbul tutuklanmaları başladı. Ermeni soykırımı sürecinde Süryaniler ve Rumlar da soykırıma uğradılar. Burada söz konusu olan 100 yıllık suçtur. 100 yıllık utançtır, 100 yıllık inkardır. Bizler soykırım faillerinin torunlarıyız. Belli ki hepimiz birey olarak doğrudan katliamlara katılanların soyundan gelmiyoruz. Ama onların etnik ve dinsel kimlikleri ile doğduk. Soykırım faillerinin yarattığı düzen ayrıcalıklardan yararlanan toplumsal bir gruba aitiz ve bunu sorgulamadan yaşadık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultanahmet İstanbul Eminönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title