Haberler

1912 Şarköy Depremi ve Tekirdağ'a Etkileri" Paneli

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İldeki binaların yüzde 80'inin 17 Ağustos depreminden önce yapılmış olmasından dolayı risk altında olduğunu belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İldeki binaların yüzde 80'inin 17 Ağustos depreminden önce yapılmış olmasından dolayı risk altında olduğunu belirtti.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Yılmaz İçöz sahnesinde düzenlenen "1912 Şarköy Depremi ve Tekirdağ'a Etkileri" konulu panelde yaptığı konuşmada, belediye olarak toplumu depremsellik ile ilgili bilinçlendirme ve eğitim amaçlı etkin çalışma içinde olduklarını söyledi.

Tekirdağ'ın coğrafi konumu itibariyle depremsellik konusunda yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten Albayrak, "Tekirdağ'daki binaların yüzde 80'i 17 Ağustos depreminden önce yapılma. O nedenle risk taşıyan binalar. Böyle oluncada kentsel iyileştirme çok önem kazanıyor. Bu konuda da önemli çalışmalarımız var. Barbaros'ta deprem öncü izleme istasyonu açtık. Gelecek proje olarak ta bölgede bir çok noktada aynı istasyonların kurulması için çalışmalar var" dedi.

Albayrak, depremsellik konusunda yapılan çalışmalara her türlü desteği verdiklerini ve bu istasyonların biran önce kurulacağına inandığını kaydetti.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da, Marmara Denizi'ndeki fay hatlarıyla iligili değerlendirme yaptığı sunumunda, Türkiye'nin tüm bölgelerinde deprem riski olduğunu belirterek, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Deprem sırasında yapılması gerekenler ile ilgili doğru bilinen birçok uygulamanın yanlış olduğunu belirten Gündoğdu, toplum içine yerleşen bu yanlışlıkların insanlara doğru şekilde deprem eğitimi verilerek düzeltilebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday ile  İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Özden Işık ta deprem öncü izleme istasyonları ve AFAD'ın çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Albayrak Oğuz Gündoğdu Tekirdağ Şarköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim 125. bölüm izle! Kardeşlerim yeni bölüm full HD izleme linki! Kardeşlerim son bölüm neler oldu? Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title