Haberler

Sadece 19 Yıllık Petrolümüz Kaldı

Güncelleme:

Türkiye'nin 46,3 milyon ton ham petrol, 6,3 milyar metreküp doğalgaz rezervi var.

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz rezervleri alarm veriyor. 1934'ten bu yılın ağustos ayı sonuna kadar toplam 144,3 milyon ton ham petrol ve 13,9 milyar metreküp doğalgaz üretimi yapıldı. Ağustos sonu itibarıyla yapılan tesbitlere göre Türkiye'nin 46,3 milyon ton ham petrol, 6,3 milyar metreküp doğalgaz rezervi kaldı.

REZERVLER TEHLİKE SİNYALİ VERİYOR

Yeni keşifler yapılmadığı takdirde, bu yılki aylık ortalama üretim seviyeleri ile Türkiye'de 19,3 yıllık ham petrol rezervi, 12,2 yıllık doğalgaz rezervi kaldı. Türkiye, yılın 8 ayında 1,6 milyon tonluk ham petrol üretimine karşılık, ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 10,8 milyon ton da ithalat gerçekleştirdi.

DOĞALGAZ'DA YETMİYOR

Aynı dönemde 343 milyon metreküp doğalgaz üretimine karşılık 32 milyar 256 milyon 700 bin metreküp doğalgaz ithal edildi. Doğalgaz üretimi ise ithalatın yaklaşık yüzde 1'inde kaldı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Türkiye'de 29 yerli, 17 yabancı olmak üzere toplam 46 petrol şirketi, 189 arama, 89 işletme ruhsatında ham petrol ve doğalgaz arama faaliyetinde bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (17)

beton dökersen zaten çıkmaz:

20 kuruşluk mazotu 5 liraya satıyorsun. . hiç çıkmasada bir şey değişmez nehir gibi aksada siz ucuzlatmazsınız

23
1
yanıtYanıtla
komikmobilWeb@haberler.com:

anlasildi irak cevrelerine inilme vakti gelmis :

15
2
yanıtYanıtla
bir gün anlaşılır:

adanada ve urfada bir ara kendiliğinden petrol çıkmıştı. yabancı araştırmacılar geldi üzerine beyaz birşey döktü gitti ben türkiyede petrolun olmadığına inanmıyorum

16
0
yanıtYanıtla
dayı:

50 lıtre borla bır arac yanı 100 beygırlık bır arac 700. bın kılometre gıttıgını bılıyormusunuz

8
5
yanıtYanıtla
huvamobilWeb@haberler.com:

Ne yapalim yani Petrolu ztn ihrac etmiyor muyuz Ankarada dolmus fiyati 2.25 onda da dolmusa yapisip nefessiz gidiyoruz daha kotusu olur mu belki sarkarak gideriz bizim vekillerin 100 binlik araclari var nasilsa.Bu arada Turkistan Dogu Turkisten Kirgizistan Azarbeycan petrol ve dogalgaz kaynar tarihimiz ve dilimiz ayni ancak ne birlik var ne dirlik sonra otur petrol bitti de ilginc

10
2
yanıtYanıtla
enlemcı:

kesın paralel yapının işi

9
2
yanıtYanıtla
selo:

cok duygulandık çıkarın fiyatları 8 tl ye . . . BİRGÜN SON BULACAKSINIZ. .

11
0
yanıtYanıtla
ali ali:

herkezde birer araba keşke biran önce bitse bisiklete binsin herkezzzzzzzzz

10
1
yanıtYanıtla
objektif olmak gerekirseMobil-ANDROID:

Ne farkeder dünyanın en pahalı benzinini kullanmıyormuyuz gelecek petrol de değil başka enerji kaynaklarında dünya başka enerji kaynaklarını araştırıyor çoktan

9
0
yanıtYanıtla
kimse heveslenmesinMobil-ANDROID:

kiyamete kadar firat dicle arasinda kan akacagini soyluyor. peygamberimiz hz Muhammed (sav)

5
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title