Haberler

19 Yıldır Kızını Bekliyor

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde ailesi tütün tarlasında çalışırken ortadan kaybolan Filiz Hanım Tanışık'ın izine 19 yıldır rastlanamadı.

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde ailesi tütün tarlasında çalışırken ortadan kaybolan Filiz Hanım Tanışık'ın izine 19 yıldır rastlanamadı. Kaybolduğunda 24 yaşında olan Filiz Hanım Tanışık'ın annesi 67 yaşındaki Huriye Tanışık, "Kaybolduğunda ben 48 yaşındaydım. Yaşadığına inanmak istiyorum" dedi.

Karacasu İlçesi'nde yaşayan Tanışık Ailesi'nin nişanlı olan kızları Filiz Hanım Tanışık, 19 yıl önce düğün hazırlıkları yaptığı bir dönemde ortadan kayboldu. Tütün yetiştiriciliği yapan ailesi, 1997 yazında tarlaya giderken kızları Filiz'i evde bıraktı. Baba Selahattin, anne Huriye ve diğer çocuklar sabaha kadar tütün kırıp eve döndüklerinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Kızları Filiz Hanım Tanışık evde yoktu. Çevreyi araştırdılar. Yakınlarına sordular, nişanlısına sordular ama sonuç çıkmadı. Bir yandan kendilerinin, bir yandan kayıp başvurusu yaptıkları polisin tüm aramalarına rağmen Filiz'in izine rastlanmadı. Olaya Karacasu İlçe Emniyet Müdürlüğü el koydu. Aile bireylerinin ifadeleri alındı, görgü tanıkları arandı. Kızın nişanlı olduğu kişi ve ailesi sorgulandı. Ancak Filiz Hanım Tanışık bulunamadı. Tanışık ailesi, umudunu yitirmeden yıllardır aramaya devam etti. Nereden bir haber aldıysa koşup gitti. Ancak her seferinde eli boş döndü.

ANNE: YAŞADIĞINA İNANMAK İSTİYORUM

Aradan tam 19 yıl geçti. Bugüne kadar ne kendisinden haber alındı ne de "Ben onu gördüm" diyen birisi çıktı. Kızı kaybolduğunda 48, bugün 67 yaşında olan 6 çocuk annesi Huriye Tanışık, umudunu hala koruduğunu belirterek, "Kızımın bulunması için yetkililerden yardım istiyorum. Yıllardır kendisinden hiçbir şekilde haber alamadık. Sağ mı, öldü mü bilmiyoruz ama ben hala yaşadığına inanmak istiyorum. Kızımın yerini, akıbetini bilen varsa insanlık namına bize haber versin. Bir annenin 19 yıllık evlat hasretimin dinmesine yardımcı olsun" dedi.

Anne Huriye Tanışık, kızının kendi isteği ile nişanlandığının da altını çizerek, "Kızım kendi isteğiyle nişanlandı. Zorla nişanlamadık. Araştırmadığımız yer kalmadı. Kendi rızası ile mi gitti yoksa zorla mı kaçırıldı bilmiyoruz. Başına ne geldi haberimiz yok. Hayatından endişe ediyoruz. Babasından çekinip gelmiyor olabilir ama babası vefat etti. Ben de hastayım. Eğer hayatta ise her ne şartta olursa olsun kucaklamaya, bağrımıza basmaya hazırız. Dönsün baba ocağına. Gelemiyorsa biz gidip alırız. Kızımı çok özledim, burnumda tütüyor. Kardeşleri de sağ salim dönmesini bekliyor" diye konuştu. Eşi Selahattin Tanışık'ı dört yıl önce kaybettiklerini de belirten Huriye Tanışık, "Ancak kızımızın akıbeti bilinmediği için mirasçıları arasında mal paylaşımı da yapılamıyor" dedi.

MAL PAYLAŞIMI YAPILAMADI

Kardeşi bulunmadan babasından kalan malların paylaşımına izin vermediği için ailenin diğer fertlerinin küs olduğu belirten 45 yaşındaki Mefaret Cızır da, "Benden iki yaş küçük olan kız kardeşim, bugün şayet hayattaysa 43 yaşında olacak. Belki bir umut, 'Kardeşim bulunur' diye babamdan kalan mirasın paylaşılmasına izin vermedim. 'Malları paylaşırız ama daha sonra kardeşim çıkar gelirse ne cevap vereceğiz' diyerek mirasın paylaşımına hep karşı durdum. Kardeşim Filiz'in akibetini sağ veya ölü artık öğrenmek istiyoruz. Emniyet, 4-5 yıl kadar önce bizim dışımızdaki aile fertlerinin yeniden ifadesini aldı. Umutlanmıştık ama bir şey çıkmadı. Öldüyse hiç değilse bir mezarı olur, ziyaret ederiz. Hayattaysa da bağrımıza basarız. Kapımız her zaman açık. Yıllardır istediğimiz tek şey bu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacasu Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title