Haberler

19 Yıl Önceki Cinayeti İtiraf Eden Zanlı Müebbet Hapis Aldı

Güncelleme:

Samsun'da 19 yıl önce işledikleri cinayeti itiraf eden Musa E. ve kardeşi Mehmet E.'yi mahkeme müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Samsun'da 19 yıl sonra ortaya çıkan cinayetle ilgili cinayeti ortaya çıkartan şahıs ile ağabeyi müebbet hapis cezasına çarptırılırken, ölenin karısı ise beraat etti.

1 YIL SONRA KAYIP BAŞVURUSU YAPILDI

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi'nde 19 yıl önce çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri'nin ailesi, öldürüldükten 1 yıl sonra 30 Ekim 1996 tarihinde Bayri'nin kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu.

18 YIL İÇİNDE HİÇ HABER ALINAMADI

Kayıp başvurusundan sonra geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri'den bir daha haber alınamadı. Bayri'nin eşi 49 yaşındaki Habibe, daha sonra aynı mahallede ikamet eden 46 yaşındaki Mehmet E. ile evlendi.

JANDARMA OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMADI

Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise olayın peşini bırakmadı. Jandarma, olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durarak soruşturmayı derinleştirdi.

VİCDAN AZABI ÇEKEN KARDEŞ İTİRAF ETTİ

Habibe ile evlenen Mehmet E.'nin kardeşi 42 yaşındaki Musa E., jandarmanın da sıkıştırması üzerine vicdan azabı çektiğini söyleyerek, Şaban Bayri'yi olay günü eşi Habibe'nin evden dışarı gönderdiğini anlattı.

"ELLERİYLE BOĞARAK ÖLDÜRDÜ"

"Ağabeyim Mehmet E. ile Şaban Bayri'yi otomobile aldık. Ben aracı kullanırken, ağabeyim de Şaban Bayri'yi eliyle boğarak öldürdü. Daha sonra Mehmet yaktı ve birlikte mısır tarlasına gömdük. Eşi Habibe'nin de bu olaylardan bilgisi vardı" iddiasında bulundu.

19 YIL SONRA TARLADAN CESEDİ ÇIKTI

Olayla ilgili Habibe E., Mehmet E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Musa E.'nin gösterdiği mısır tarlasında iş makinesi ile yapılan kazıda 19 yıl önce öldürülerek gömülen Şaban Bayri'nin cesedi bulundu.

3 ZANLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

12 Kasım 2014 tarihinde Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Habibe E., Mehmet E. ve Musa E. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 3 kişi hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Uzun süre tutuklu kalan Habibe E. yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

KARISI BERAATİNİ TALEP ETTİ

Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar Mehmet E. ve Musa E. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz olarak yargılanan Habibe E. ise duruşmaya katılmadı. Habibe E.'nin son savunmasını avukatı yaptı. Mehmet E., "Musa gerçekleri söylemiyor. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" dedi.

Musa E. ise, "Bu olayı ben canım, çoluk çocuğumun hayatını tehlikeye atarak aydınlattım. Söyleyeceklerim bu kadar. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

2 ZANLIYA MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

Mahkemeye heyeti, Musa E. ve Mehmet E.'yi "iştirak halinde tasarlayarak adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, "cinayeti azmettirmek" suçundan yargılanan Habibe E.'nin ise beraatına karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kutlukent Çırakman Mahallesi Tekkeköy 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

VATANDAS:

SAMSUN VE ADANA Karantinaya alınmalı acilen :)

48
2
yanıtYanıtla
MünihMobil-ANDROID:

Kadın deseydi gidin kendinizi de öldürün, öldürecek miydi o iki beyinsiz.

39
0
yanıtYanıtla
vatansever:

Adana dedin mi besmele çekecen

29
9
yanıtYanıtla
harika:

samsun ve adanayı çok seviyorum.

23
13
yanıtYanıtla
HİKAYE:

Kadın neden beraat etti onu anlamadım, hem azmettirici hem de beraat ediyor

33
0
yanıtYanıtla
CAN:

Bizim adaletimiz bu kadar çünkü. Bir de Allah''ın adaleti var.

yanıt17
yanıt0
ebru:

Allah cezanizi versin

28
1
yanıtYanıtla
KARMAKARIŞIK:

GERÇEKTEN DE KADIN NEDEN BERAAT EDİYOR ?

22
0
yanıtYanıtla
memet Mobil-ANDROID:

kadininda ceza almasi gerekirdi

19
0
yanıtYanıtla
TtnetMobil-IOS:

Kadın için yeterli delil yok eğer öyle olsa adamın ağzıyla bi çok insanı içeri tıkarlar

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title