Haberler

19. Uluslararası Pedasa Festivali

Bodrum'da düzenlenen festivalde "eşek nallama", "kütük kesme" ve "kementle keçi yakalama" yarışmaları yapıldı.

Bodrum'da 19. Uluslararası Pedasa Festivali düzenledi.

Bodrum Belediyesi ve Konacık Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğince Konacık Mahallesi Pedasa Şenlik Alanı'nda düzenlenen festivalde, "eşek nallama", "golastarla (testere) kütük kesme" ve "kementle keçi yakalama" yarışmaları yapıldı. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri sırasında ise bazı pehlivanlar, dengesini kaybederek, alanın etrafında müsabakaları izleyen birkaç kişinin üzerine düştü.

Yarışmalarda ve güreşlerde dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pedasa'nın tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalin amacına ulaştığını söyledi.

Pedasa Antik Kenti'nin korunmasını isteyen Melengeç, "Pedasa'nın geleneklerinin unutulmasını istemiyoruz. Onun için 'Yoksa gelenek, yok gelecek' sloganıyla 19'uncusu düzenlenen bu festival, unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri gün yüzüne çıkarıyor. Çocuklarımız için büyük öneme sahip bu festivali sürdürmek istiyoruz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Konacık Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title