Haberler

19. Türksoy Ressamlar Buluşması

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na 19 katılan ülkeden 22 ressam, Darende'yi gezdiMalatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve Türk İşbirliği ve Koordinatörlüğü Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na 19 katılan ülkeden 22 ressam, Darende'yi gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve Türk İşbirliği ve Koordinatörlüğü Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlik kapsamında Darende'ye düzenlenen geziye katılan,aralarında Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve Moldova'dan gelen ressamların da bulunduğu grup, Darende'de Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi ve Günpınar Şelalesi gibi tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Ressam Reşit İsmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darende'yi gezmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malatya'da gerçekleştirilen etkinliklerde Darende'nin güzelliklerini mutlaka tuvale yansıtacaklarını belirten İsmet, şunları kaydetti:

"Burası sanat, estetik ve doğayla iç içe, usta bir ressamın kaleminden çıkmış nefis bir tablo gibi görünüyor. Büyük bir düşüncenin estetik yansıması gibi her şey yerli yerince konulmuş. İlham aldığımız yerleri çok severiz. Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burası bir ressam için pazar yeri gibi istediğimiz her şey var. Biliyorum arkadaşlarım epeyce buradaki güzellikleri fotoğraflayarak ilham aldılar."

Kaynak: AA / Güncel

Somuncu Baba Darende Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title