Haberler

19. Sosyal Politika ve İstihdam Faslı Çalışma Toplantısı

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu yılın başarılı geçmesi için AB’den fasılların açılmasını istiyoruz.

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu yılın başarılı geçmesi için AB'den fasılların açılmasını istiyoruz. 17 fasıl siyasi engeller yüzünden açılamıyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik ve Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 19. Sosyal Politika ve İstihdam Faslı Çalışma toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği süreci olarak, sosyal politika ve istihdam faslı denilen 19. fasıl konusunda hangi noktada olduklarını değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirten Bakan Çelik, "19. Fasıl siyasi bir blokaj olmadığı bir fasıl, dolayısıyla değerlendirmelerde neticesi son derece önemli" dedi.

19. fasılın açılması için iki kriter olduğu kaydeden Bakan Çelik, "Bunlardan bir tanesi sendikal hak ve Özgürlükler ilgili ILO ve AB normlarına tam uyumun sağlanması bir diğeri ise mevzuat ile ilgili eylem planı bizim yaptığımız çalışmalarda mevzuatla ilgili eylem planı ile ilgili bir sorun söz konusu değil. Bu ana kriterin birinde sorun yaşamayacağız. Ama sendikal hak ve özgürlüklerin AB ve ILO normlarına uyumu çerçevesinde yaptığımız bazı çalışmalar var. Bunların en önemlisi 10 Nisan 2013 tarihinde Brüksel'e sivil toplum örgütleri ile sendikalarla bir çıkarma yaptık. Orada önemli değerlendirmeler yaptık" diye konuştu.

Bakan Çelik, "Haziran ayında ILO mutabakat kongresi gerçekleşti. Bu kongrede de üç yıllığına Türkiye ILO yönetim kurulu üyeliğine girmiş bulunuyor. Bu sıradan bir girişte olmadı 255 üyelik 242 en yüksek oyu alarak ILO yönetim kuruluna Türkiye girmiş bulunuyor. Yaşanan tüm olumsuz süreçlere rağmen çalışma hayatı ile ilgili olarak, Türkiye'nin ne kadar hassas ve dikkatli bir şekilde bu süreci yönettiğini ortaya koyması açısından ILO' daki yönetim kurulu üyeliği son derece önemlidir diye düşünüyorum" dedi.

Bakan Çavuşoğlu ise, 2014 yılı içerisinde önemli reformlar gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu yılın başarılı geçmesi için AB'den fasılların açılmasını istiyoruz. 17 fasıl siyasi engeller yüzünden açılamıyor. Bazı ülkelerin özellikle Güney Kıbrıs Rum yönetimin siyasi sebeplerinden dolayı 23 ve 24. fasılların enerji maalesef açamıyoruz" diye ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title