Haberler

19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan 536 öğrenci diplomalarını aldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, okulun futbol sahasında düzenlenen törendeki konuşmasında, mezun olan polisleri ve ailelerini tebrik etti.

Yorucu bir eğitimin ardından 121'i bayan olmak üzere 356 polisin mezun olduğunu bildiren Şahin, mezuniyetlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Zor bir coğrafyada farklı kültürlere, kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkede yaşadıklarını dile getiren Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Ülkemiz son yıllarda gelişen demokrasisi, ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. Bu dikkat çekici yükselişi birilerini rahatsız etti ki son dönemlerde maalesef polisimize, askerimize alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışmaktalar. Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz veremeyiz. Bu yüzden terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecek. Geçmişte olduğu gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanıyamayız. Özgürlükle güvenliğin arasındaki dengeyi çok iyi biliyoruz. Askere, polise molotofkokteyli atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi anlayışının bizim anlayışımızda yeri yok."

İbrahim Şahin, hukuk çerçevesinde herkesin demokratik tepkisini gösterebileceğini, bu çerçevenin dışına çıkanların ise gereken cevabı kanunlara uygun şekilde alacağını vurguladı.

Polis adaylarına seslenen Şahin, şunları kaydetti:

"Bugünden itibaren öğrenciliğiniz bitiyor, artık 170 yıllık geçmişe sahip, sadakatle ülkesine hizmet eden Emniyet Teşkilatının birer neferisiniz. Sorumluluğunuz çok büyük, siz herhangi bir zihniyetin ya da düşüncenin polisi değilsiniz, asla devlet otoritesini zafiyete düşürecek bir konumda olmayınız. Görevinizi demokrasi ve hukuk kurallarını gözeterek yapmanız gerektiğini asla unutmayınız. Adil ve tarafsız olunuz, vatandaşla diyaloglarınızı saygı içerisinde yapınız. Vatandaşa insancıl davranınız, kısacası 'milletin polisi' olunuz. Her daim kendinizi geliştirin, okuyun, dünyayı, ülkemizi, gündemi mutlaka yakından takip edin."

Konuşmaların ardından öğrenciler yemin etti ve protokolü selamladı. Tören sonunda kep fırlatan öğrenciler, mutluluklarını arkadaşları ve aileleriyle paylaştı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan Alagöz ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title